„Žanras nėra naujas, Seimo nariai turi teisę reikšti tokias iniciatyvas“, – trečiadienį Eltai sakė V. Pranckietis.

Pasak Seimo vadovo, tai normali procedūra, pavyzdžiui, šios kadencijos Seime jau buvo inicijuotos interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, buvusiai švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei, buvusiam aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui.

V. Pranckietis nemano, kad J. Narkevičius turėtų pats pasitraukti iš pareigų. „Aš galvoju, kad jis turi sulaukti interpeliacijos ir turi būti vertinamas viso Seimo“, – sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas nesiėmė spręsti, kokios J. Narkevičiaus perspektyvos, ar jam pavyktų išsaugoti ministro postą. „Tai pasakys Seimas, būtų balsavimas, jeigu tą interpeliaciją inicijuos. Kol kas yra tik viešas pareiškimas, dokumentų nėra, bet jei jie bus – procedūra yra numatyta“, – sakė V. Pranckietis.

Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija, primena ELTA.

„Išvaikyta nepriklausoma „Lietuvos pašto“ valdyba, fiasko ir gėda komandiruotėje Abu Dabyje, vakarienės už pavaldžių įmonių pinigus, piktnaudžiavimas Seimo viešbučiu, o ir dar galimas brakonieriavimas – tai visiškas dugnas, kurį pasiekęs ministras turi būti patrauktas“, – teigia A. Armonaitė.

Ji kviečia parlamentarus prisijungti rengiant interpeliaciją. „Kviečiu visus – pirmiausiai opozicijos, bet ir valdančiosios daugumos Seimo narius prisijungti rengiant interpeliaciją ir atleisti J. Narkevičių iš susisiekimo ministro posto, kol nesulaukėme naujų jo išsišokimų“, – teigė A. Armonaitė.