KK2 žurnalistei Donatai Gutauskienei-Laisvai paties ministro J. Narkevičiaus pasidomėjus, ar šis mėgsta žvejoti, jis nė nesustodamas prie žurnalistės ir vis eidamas tolyn nuo jos kartojo „ačiū“. Į pasakymą, kad žurnalistė turi liudininkų, kurie teigia, kad jis žvejoja tinklais, J. Narkevičius atsakė juoku ir neiginiu: „Netiesa“.

Dar kartą išgirdęs klausimą, ar niekada neteko žvejoti tinklais, ministras tiesiog padėkojo ir neatsigręždamas nuėjo.

Trakų rajono gyventojai buvo kur kas kalbesni. „Ar tiesa, kad jūs pati savo akimis matėte, kaip ministras Jaroslavas Narkevičius žvejoja tinklais ežere, kuris yra visiškai šalia jūsų sodybos?“ – LNK laidos KK2 žurnalistė paklausė prie ežero gyvenančios moters. „Na, aš vis matydavau, jo. Bet, tiesiog, vieną kartą buvo jis atėjęs pas mus ir ieškojo savo tinklų“, – kalbėjo moteris.

LNK laida KK2 išsiaiškino, kad ministras J. Narkevičius iš tikrųjų turi sodybą prie Gilūšio ežero. Sodyba gražiai prižiūrėta, ribojasi su ežeru. Tačiau paties ministro KK2 žurnalistai sodyboje nerado. Žurnalistų viešnagės metu ežere nebuvo matyti ir valčių.

Netoli ministro valdų kaimo turizmo sodybą turinti Jurgita po ilgų įkalbinėjimų sutiko pabendrauti su žurnalistais. Kaip teigiama LNK laidoje, Jurgita neneigė, kad ministro nelegalus hobis jai puikiai žinomas: „Jis draugiškai man pasakė, kad jam galima. Tai, vadinasi, galima“.

Kaimynė pasakojo, kad Gilūšio ežeru susidomėjo tuomet, kai jame drastiškai sumažėjo žuvies. Ji prisiminė ir vieną keistą įvykį, kai J. Narkevičius, užėjęs į jos kiemą, paprašė atiduoti jam priklausančius daiktus. „Jis dar buvo Seimo narys. Pasakė: atiduokit tinklus. Sako, matau, kad tinklai tempti ant jūsų kranto“, – teigė kaimynė.

KK2 žurnalistai teigia, kad J. Narkevičius tuomet buvo pasigedęs trijų tinklų. „Aš sakau, nėra pas mane, nieko nežinau. O paskui man „daėjo“, pas ką tie tinklai. Toks kaimietis parsinešė tuos tinklus su žuvimi. Supratau, kas jis, nes kartkartėmis atvažiuoja pas mane, valties paprašo pažvejoti. Aš jam paskambinau ir paprašiau, kad grąžintų tinklus, nes aš nenoriu pyktis, o mane įtaria“, – LNK teigė moteris.

Jaroslavas Narkevičius

Ji pasakoja, kad tinklus kaimynui pavyko atgauti, tačiau tuomet esą buvo pasigesta žuvies ir dar vieno tinklo.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigė, kad žvejoti tinklais galima tik savo valdomame ežere, o viešuose vandens telkiniuose jais žvejoti draudžiama.

„Aš tikrai nustebau, netgi pats paklausiu šiandien per pasitarimą, jei jį pamatysiu. Bet reikia tikrai ištirti, įvertinti. Tikrai neteisiu žmogaus, kol dar nėra konkrečių faktų ir įrodymų, tačiau tai daryti tikrai tiesiog neetiška, amoralu. Ypatingai, jeigu tai yra politikai, žmonės, kurie naudojasi savo tarnybine padėtimi, turi, kaip sakant, ryšių ar dar kažko, tai aš nepalaikau.“, – sakė aplinkos ministras.

DELFI primena, kad J. Narkevičiaus bėdos prasidėjo į viešumą iškilus faktui, kad viešnagių Abu Dabyje ir Minske metu, ministras už vakarienes mokėjo ne iš komandiruotei skirtų pinigų, o nusprendė pasinaudoti Lietuvos automobilių kelių direkcijos, pavaldžios Susisiekimo ministerijai, lėšomis.

Paaiškėjus, iš kokių pinigų buvo sumokėta už vakarienes, J. Narkevičius už jas susimokėjo savo lėšomis.

Vėliau paaiškėjo, kad Seimo viešbutyje esančiame bute, kuris buvo skirtas jam, gyvena jo dukra.

Pasipiktinimo taip pat yra sulaukęs ir ministro sprendimas spalio pabaigoje atleisti Lietuvos pašto valdybą.

Beje, prieš kelias dienas ELTA skelbė, kad J. Narkevičius iš kitų metų biudžeto siūlo skirti 303 tūkst. eurų senųjų Trakų Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai ir Šv. Benedikto bažnyčios remonto darbams.

Anot J. Narkevičiaus, avarinė pastato vidaus būklė yra ne tik nesaugi Senųjų Trakų gyventojams, bet ir atgraso turistus. Ministras teigė, kad bažnyčios būklė kiekvienais metais pastebimai blogėja.

Tiesa, ELTA teigimu, kiek anksčiau ministras yra registravęs siūlymą šios bažnyčios remontui skirti 680 tūkst. eurų, tačiau šis siūlymas buvo atmestas.

Susisiekimo ministras yra kilęs iš Trakų rajono. Čia ir gimė, ir augo. Šįmet J. Narkevičius siekė Trakų rajono mero posto.