Gyventojai įniršę, kad rangovai įbruko prastus radiatorius, atsakomybės neprisiima ir broko netaiso.

Gyventoja Dalia Medžiolienė klausė, kodėl kituose renovuotuose namuose radiatoriai taip nesproginėja? Motiną slaugančiai panevėžietei už renovaciją priskaičiuota apie 8 tūkstančiai eurų dvidešimčiai metų.

Panevėžietės mama Teresė Matuzienė LNK žinioms pasakojo, kad dukrai susiruošus išeiti iš namų, jai kyla nerimas. „O ką žinau, kas bus? Gal plaukt pradės? Ir neina, ir bijo“, – kalbėjo moteris.

Name, kaip skelbia LNK žinios, dvi teisybės: gyventojai įsitikinę, kad rangovai per renovaciją padarė klaidų ir turėtų jas pripažinti. Beje, jie randa ir pritarimo.

Butų ūkio direktoriaus pavaduotojas Gintaras Ruzgys LNK teigė, kad radiatoriai greičiausiai nėra kokybiški. „Mes manome, kad radiatoriai arba dalis jų, kurie yra sumontuoti daugiabutyje, yra nekokybiški ir turbūt jau prieš montavimą paveikti korozijos ir praradę savo garantinį stiprumą“, – teigė G. Ruzgys.

Nors rangovas teigia, kad radiatoriai geri, kad montavo tik kokybiškus daiktus. „Šitie radiatoriai yra kokybiški ir sertifikuoti. Tai austrų gamybos radiatoriai. Austrų gamykla stovi Lenkijoje, mums tiekia iš Lenkijos. Pasak gamintojo, Lietuva per metus nuperka apie 16 tūkst. radiatorių ir tokių priekaištų, kad jie taip prakiurdinėtų, tikrai nebuvo“, – teigia Panevėžio statybos tresto filialo vadovas Remigijus Misevičius.

Rangovas, norėdamas įrodyti, kad vanduo prateka ne dėl radiatorių kaltės, šilumos punkte atliko tyrimus. Teigiama išsiaiškinus, kad ištirpusio deguonies kiekis vandenyje net 370 kartų viršija normą, be to, rasta daug nuosėdų.

„Tai katastrofiški rodikliai. Tai rodo, kad į sistemą nuolat patenka deguonis, – teigė R. Misevičius. – Nėra kitos vietos, sistema yra sandari. Neįmanoma tiesiog, kad pro kitur deguonis patektų.“

Daugiabutį prižiūrinčio butų ūkio atstovų teigimu, šio namo šilumos punktas buvo atnaujintas maždaug prieš dešimtmetį. Šilumos punktas, butų ūkio tvirtinimu, dirba gerai, todėl lieka prie nuomonės, kad rangovo tyrimai niekiniai ir vienašališki.

Rangovas atkerta, kad jeigu vandens tyrimais netikima, butų ūkis gali užsisakyti nepriklausomus ekspertus. Tik perspėja, kad laikas eina gyventojų nenaudai.

„Radiatorius prakiuro dar viename bute. Kol kas mes juos keičiame, bet noriu pasakyti, kad amžinai mūsų įmonė tų radiatorių nekeis“, – kalbėjo rangovo įmonės vadovas R. Misevičius.

Jeigu rangovui su butų ūkiu ir bendrija nepavyks susitarti dėl bėgančių radiatorių, lieka teismas. Kol kas visiems naudinga bent jau draustis butus.