Dialogas su Baltarusija, pasak jos, draugiškai buvo vykdomas ir penktadienį vykusioje 1863-1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių laidojimo ceremonijoje.

„Manome, kad reikėtų kelių linijų laikytis: viena, tai kalbėtis su Baltarusijos valdžia, kas ir buvo daroma. Taip pat ir laidotuvių metu buvo kalbamasi su Baltarusijos vicepremjeru, kuris, beje, atvažiavo pilnas gerų ketinimų, draugiškas, kalbėjo apie galimus bendradarbiavimo kelius. Kita linija yra tai, kad Lietuva remia pilietinės visuomenės Baltarusijoje kūrimą“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė A. Skaisgirytė. Kaip tokios paramos pavyzdį įvardijusi Europos humanitarinio universiteto persikėlimą iš Baltarusijos į Lietuvą.

„Suprantame, kad investicija į tuos jaunus baltarusius, į jų protus, į jų demokratijos pažinimą nenueis veltui ir ateityje atsipirks“, – aiškino G. Nausėdos patarėja.

Baltarusijos vadovas A. Lukašenka pirmadienį pareiškė, kad baltarusių opozicija yra finansuojama Vokietijos ir JAV, kurių pinigai opozicijos atstovams Baltarusijoje nukreipiami per Lietuvą ir Lenkiją.