Apie tai antradienio rytą Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo visi trys politikai: R. Žemaitaitis, A. Zuokas ir A. Paulauskas.

R. Žemaitaičio tikslas – nauja liberali politinė jėga, kurioje kelios partijos galėtų suremti pečius ir laukti kitų metų Seimo rinkimų.

Prieš spaudos konferencijos pradžią A. Zuokas juokavo, kad prie stalo susėdo trys muškietininkai.

Spaudos konferencijoje R. Žemaitaitis džiaugėsi, kad pagaliau susitarimas įvyko.

„Šiandiena, sakyčiau, man tai įsimintina diena., Nes prieš keletą mėnesių prasidėjusios diskusijos, mano iniciatyva, ar gali Lietuvoje atsirasti stiprus politinis darinys, kuris apjungtų centro ir liberalias jėgas. Šiandien tai yra ta diena, kuri vainikuoja mūsų bendrą konferenciją, bendrą 3 mėnesių darbą. Mes radome bendrus sprendimus“, – kalbėjo Seimo narys.

„Bendradarbiavimo sutartis turi būti grindžiama dviem pagrindiniais principais – kalbėti apie privačios nuosavybės ir ekonomikos socialinį jautrumą. (…) Turime galimybę realizuoti tas idėjas, kurių dabar trūksta. Tai yra akivaizdu. Nes tie trys metai ir tai, kas vyksta politiniame gyvenime yra didelis tarpas, nes neatstovaujami žmonės, idėjos ir privati nuosavybė, nekalbama apie socialinę atsakomybę“, – kalbėjo parlamentaras.

A. Zuokas kalbėjo, kad pasirašytu susitarimu, kitus Seimo rinkimus politinės jėgos pasitiks vienu sąrašu. Tikimasi, kad tai išaugs į vieningą politinę jėgą. Susitarimas buvo pasirašytas dar spaudos konferencijos metu.

„Tai priešingas veiksmas, mes parodome, kad skirtingų politinių partijų, kurias vienija panašus požiūris į ekonominius, socialinius dalykus, gali susėsti prie bendro stalo ir ieškoti bendro susitarimo“, – kalbėjo A. Zuokas.

Politinės jėgos sutaria taip pat nekonkuruoti tarpusavyje vienmandatėse.

A. Paulauskas teigė, kad ideologija ir idėjos politinei jėgai yra labai svarbios.

„Kai man šiandien sako, kad ideologija ir idėjos nėra dabar svarbios, nenoriu su tuo sutikti. Turi būti dar branduolys, kas jungia žmones“, – tikino A. Paulauskas.

„Jungimosi procesas yra jėgos demonstravimo procesas, tai gebėjimas susitarti. Skaldymasis yra silpnumo požymis. Mes norime duoti pavyzdį, kuo stipresnį tą junginį sukurti“, – spaudos konferencijoje sakė A. Paulauskas.

Susitarimo dokumente rašoma, kad ruošiamasi 2020 metų Seimo rinkimams: bendras sąrašas ir ateityje bendra politinė jėga.

Paklausti, ar turi žmogiškųjų išteklių pajėgumų, politikai sutarė, kad tikrai taip. Naujai kuriama politinė jėga galėtų vienytų 11 tūkst. partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių, 5 tūkst. A. Zuoko vadovaujamso Lietuvos laisvės sąjungos narių bei apie 500 A. Paulausko politinio judėjimo narių.

„Artimiausiu metu bus pristatytas ir pats pavadinimas“, – sakė R. Žemaitaitis. Jis teigė, kad kol kas negali pasakyti, ar pavyks padaryti bendrą partiją – tada į rinkimus eis kaip viena politinė partija.

Jis sakė, kad ir pavadinimo kol kas negali pasakyti, kol kas jie nėra svarstomi. Kaip ir dėl pagrindinio lyderio.

Politikai teigė, kad gali būti, kad nei vienas iš jų netaps naujos politinės jėgos lyderiu, galbūt bus ieškoma naujo, iš politikos kiek pasitraukusio asmens.

A. Zuokas spaudos konferencijos metu teigė, kad planuojama kalbėtis ir su kitomis dviejomis liberalų partijomis: Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija. Tačiau kol kas apie rezultatus kalbėti anksti.