„Kitais metais bus 70 ir 100 eurų. Vienintelis klausimas, nuo kurio momento, nuo kurios datos. Gali būti, kad tai nebus sausio 1 d. Derybų metu su Vyriausybe ieškosime sprendimų, nuo kurios datos“, – Seime prieš biudžeto svarstymą kalbėjo R. Karbauskis.

Į žurnalistų klausimą, ar su projektuojamu biudžetu bus galima patenkinti viešojo sektoriaus darbuotojų lūkesčius, R. Karbauskis atsakė pozityviai.
„Manau, kad tai bus padaryta“, – tvirtino R. Karbauskis. Jo teigimu, pasiekti šio tikslo bus įmanoma subalansavus biudžetą.

Pirmadienį Seimas pradėjo kitų metų biudžeto projekto pirmąjį svarstymą. Po jo projektas bus grąžintas Vyriausybei tobulinti.

Opozicijoje esantys politikai Vyriausybės teikiamą 2020 m. biudžeto projektą vertina kritiškai. Seimo Audito komiteto pirmininkė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad Seimo iki šiol priimti sprendimai dėl biudžeto sukuria 200 mln. eurų išlaidų.

ELTA primena, kad Seimas pastarąją savaitę pritarė „socialdarbiečių“ lyderio Gedimino Kirkilo registruotam siūlymui vaiko pinigus kelti iki 70 eurų. Siekiant, kad toks siūlymas dėl Išmokų vaikams įstatymo pataisų priėmimo būtų realizuotas, Seimas turės dar vieną kartą balsuoti.

Savo ruožtu Vyriausybė, akcentuodama ribotas biudžeto galimybes, siūlė vaiko pinigus didinti 10 eurų mažiau.