Anot R. Karbauskio, Lietuvos politinių partijų susitarime įsipareigota 2,5 proc. nuo BVP skirti gynybai tik iki 2030 metų.„Niekas nieko nesiruošia (gynybos finansavimo. – Elta) lėtinti. Aš šnekėjau ne apie tai, kad nevykdyti įsipareigojimų. Šnekėjau tik apie tai, ar reikia šiais metais didinti finansavimą krašto apsaugai nuo 2,01 proc iki 2,05 proc., nes tokie įsipareigojimai iš viso neegzistuoja“, – teigė R. Karbauskis, komentuodamas pastarosios savaitės išsakytus savo teiginius.

„Jeigu, kas nors teigia, kad mes nedidiname (finansavimo. - ELTA) pagal įsipareigojimus, tegul parodo, kur tie įsipareigojimai. Jeigu kažkas iš opozicijos sugalvojo skaičių ir jį teikia kaip įsipareigojimą... Aš sakau dar sykį, parodykite, kur tas įsipareigojimas. Turime įsipareigojimą iki 2030 metų padidinti finansavimą, tas ir bus padaryta“, – sakė R. Karbauskis.

Anot jo, partijų susitarimas dėl gynybos finansavimo didinimo numatytas iki 2030 metų.

„Priimtas politinis sprendimas ir jo bus laikomasi. Finansavimas bus didinamas ir iš tikrųjų, tai labai svarbu dėl bendro Europos saugumo. Manau, turime pakankamai daug metų, kad galėtume įtikinti Lietuvos visuomenę, jog tas padidinimas reikalingas“, – teigė jis.

ELTA primena, kad pasirašytame Lietuvos politinių partijų susitarime įsipareigota 2,5 proc. nuo BVP skirti gynybai iki 2030 metų.