Pasak šalies vadovo komunikacijos grupės, J. Payette atvyksta siekdama stiprinti Lietuvos ir Kanados politinius ir ekonominius ryšius, paskatinti šalių piliečių tarpusavio bendradarbiavimą.

J. Payette su G. Nausėda aptars transatlantinius ryšius, saugumo ir stabilumo išsaugojimą regione, bendradarbiavimą NATO, dvišalės prekybos vystymo pažangą, pasidalys mintimis apie žiniasklaidos laisvės problematiką, teigiama pranešime.

Kanados generalgubernatorė po susitikimo lankysis startuolių, technologijų bei mokslo plėtros centruose Vilniuje ir Kaune.

Oficialaus vizito į Lietuvą atvykstanti J. Payette šalyje lankysis pirmą kartą. Vėliau ji viešės Estijoje.

J. Payette generalinės gubernatorės pareigas Kanadoje eina nuo 2017 metų.

Šios pareigūnės įgaliojimai daugiausiai yra simboliniai, ji atstovauja formaliajai Kanados vadovei, Britanijos karalienei Elžbietai II. Kanada yra buvusi Jungtinės Karalystės kolonija.

Generalgubernatoriaus pareigos yra užtikrinti, kad Kanada visuomet turėtų stabilią Vyriausybę, prisaikdinti Vyriausybę, pasirašinėti oficialius dokumentus bei reguliariai susitikinėti su ministru pirmininku.

Šiuo metu Kanada priklauso Tautų Sandraugai – šalių, kurių dauguma anksčiau buvo valdomos Jungtinės Karalystės, asociacijai. Dalyje šių šalių valstybės galva vis dar yra Anglijos karalienė.