„Šiuo metu partija yra skilime. Vieni eina kartu su mūsų frakcija, kiti – su R. Žemaitaičiu, treti laukia, kad sugrįš gerbiamas Rolandas Paksas, ir ketvirti – visai išeina iš partijos. Labai sunku pasakyti pasiskirstymą. Bet aš matau, kad mes šiuo momentu esame geriausioje pusėje, kadangi mes jau kuriame partiją, mums normaliai sekasi . Remigijui nesiseka, jis jos nesukurs. O kiti laukia gerbiamo Pakso sugrįžtant“, – sakė V. Kamblevičius.

V. Kamblevičiaus ir A. Juozaičio partija vadinsis „Santalka Lietuvos gerovei – čia yra Lietuva“. V. Kamblevičius sakė, kad jos suvažiavimas turėtų būti gruodžio viduryje.

Politikas sakė, kad jiems dar šiek tiek trūksta narių iki būtinojo minimumo partijai steigti – 2000 narių.

„Neišsivedėme skyrių, bet iš kiekvieno skyriaus žmonės eina, stoja. Mūsų pozicija yra nebloga šiuo metu“, – sakė V. Kamblevičius.

Žemaitaičio planus vertina skeptiškai

Politikas skeptiškai vertina buvusio politinio bendražygio R. Žemaitaičio planus įsteigti savo partiją.

„R. Žemaitaitis irgi sakė, kad sukurs naują partiją „Suvereni Lietuva“, bet jam nesigauna. (…) Visi tie žmonės, kur Remigijus galvoja, kad sukurs naują partiją, jie neišstoja iš „Tvarkos ir teisingumo“, ir jie laukia Rolando Pakso sugrįžimo“, – sakė V. Kamblevičius.

Politikas nemato R. Žemaitaičiui politinės perspektyvos.

„Aš manau, kad jo politinė karjera yra baigta“, – sakė V. Kamblevičius.

Žemaitaitis greitu metu žada naujienų

Pats R. Žemaitaitis apie politinės karjeros pabaigą net negalvoja, ir artimiausiu metu žada naujienų.

„Sėkmės tiems, kas kuria tą partiją. Tegul kuria, bet turbūt tiek kuria, kad jiems net Pensininkų partijos prireikė. Matomai Lietuvoje neberanda nieko daugiau.

O mes savo ruožtu važiuojam, kitą savaitę, manau, kad antradienį, išgirsite pakankamai daug naujų žinių. Jeigu ne kitą savaitę – tai gruodžio pradžioje. Manau, kad tie užsibrėžti tikslai, kurie buvo prieš mėnesį man iškelti per Valdybos posėdį, jie yra įgyvendinami“, – sakė R. Žemaitaitis.

Politikas neslepia, kad bendrauja su Artūru Zuoku ir Artūru Paulausku, kviesdamas juos jungtis į bendrą platformą.

„Mano siūlymas yra daryti naują dalyką, ko Lietuvoje dar nėra buvę. Tai yra sukurti platformą, (…) manau, kad esami, buvę politikai, nauji žmonės, visuomeniniai veikėjai, kurie norėtų dalyvauti toje veikloje, galėtų eiti į tą bendrą platformą, ir iš tos vietos galėtume padaryti naują politinį darinį“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pasak politiko, dar neaišku, kaip tas darinys galėtų vadinsis.

„Manau, kad čia sausį-vasarį (…) jau bus ir pavadinimas, ir programa“, – sakė R. Žemaitaitis.