Vaiko pinigai vaikams iš daugiavaikių ir socialiai remtinų šeimų būtų didinami iki 100 eurų. Tai ketvirtadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas sakė, kad sklando idėja, kad antrą kartą vaiko pinigai galėtų būti didinami nuo kitų metų liepos.

„Yra visiškai aišku, kad bus minimum 60/100 eurų, bet vienintelis pasiūlymas (…) – 70/100 eurų. Negaliu atsakyti į klausimą, nuo kada dar galėtų būti toks etapinis pakėlimas“, – sakė R. Karbauskis.

Socialdarbiečiai neprieštaravo kompromisui

Socialdarbiečių lyderis Gediminas Kirkilas neprieštaravo kompromisui, kad vaiko pinigai iki 70 eurų didėtų ne nuo kitų metų sausio, o vėliau kitais metais.

„Kompromisų visada reikia siekti politikoje“, – sakė G. Kirkilas.

Partijos pirmininkas sakė, kad, jei vaiko pinigai būtų didinami iki 70 eurų nuo metų pradžios, tam reikėtų papildomai 32 mln. eurų.

„Jeigu sakykime (bus didinama) nuo liepos 1 dienos, kaip atrodo, kad toks kompromisas sklando ore, tai tada – perpus mažiau“, – sakė G. Kirkilas.

Šiuo metui vaiko pinigai siekia 50 eurų, o gausioms ir socialiai remtinoms šeimoms – 70 eurų.