Pasak jo, pats K. Bartkevičius šio posto nesiekia, nes tvirtina V. Pranckietis, suprantantis į kokią padėtį jį bando pastatyti „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Aš nevykdau Karbauskio nurodymų, teikdamas valdybos narį. Aš vykdau statutą“, - LRT radijui sakė V. Pranckietis, atmesdamas R. Karbauskio replikas, esą Seimo valdyboje daugumą turi turėti valdantieji, o ne opozicija.

„Ne Karbauskis skirsto į poziciją ir opoziciją, o balsavimai už programą arba ne už programą“, - teigė jis.

V. Pranckietis leidžia suprasti, kad skeptiškai vertina ir viešojoje erdvėje pasigirdusius siūlymus, atsisakyti vieno opozicijos atstovo valdyboje. Buvęs „valstietis“ teigia, kad apsvarstyti reikėtų nebent „socialdarbiečių“ buvimo valdyboje klausimą. Jo teigimu, negausi „socialdarbiečių“ frakcija turi du vicepirmininkus, tad klausimas, ar ateityje tokia kvota turėtų išlikti.

„Jie turi du pavaduotojus ir tie du pavaduotojai balsuoja susilaikydami – t. y. nebalsuoja už Valstiečių ir žaliųjų sąjungos teikiamą programinį įstatymą. Taigi, manau, kad reikėtų pagalvoti ar tikrai vertai yra šie du partijos atstovai“, - sakė V. Pranckietis.

Kaip ELTA jau skelbė, užimti laisvą Seimo pirmininko pavaduotojo kėdę valdantieji siūlo Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariui K. Bartkevičiui.

Seimo pirmininko pavaduotojo kėdė liko tuščia, atleidus iš šių pareigų „tvarkietį“ Remigijų Žemaitaitį.

Šiuo metu yra šeši V. Pranckiečio pavaduotojai – Rima Baškienė, Irena Degutienė, Irena Šiaulienė, Gediminas Kirkilas, Jonas Liesys, Arvydas Nekrošius.

Seimo statutas numato, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.