„Jeigu jis to nepadarys, jis pažeistų du Konstitucinio Teismo išaiškinimus. Tą informaciją jis turi. Iš tikrųjų valdančioji dauguma turi turėti daugumą Seimo valdyboje ir teikimas turėtų būti. Jeigu to teikimo nebus, mes imsimės tam tikrųjų teisinių priemonių“, – sakė R. Karbauskis.

Jis neatsakė, kokios tai galėtų būti priemonės, tačiau pažymėjo, kad „bet kokiu atveju tai bus Konstitucijos pažeidimas, jeigu Seimo pirmininkas to nepadarys.“

Praėjusią savaitę Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui prabilus apie ketinimus susitikti su „valstiečių“ lyderiu R. Karbauskiu, jis pakartojo, kad tokiame susitikime turėtų dalyvauti visų valdančiųjų frakcijų seniūnai.

„Nesuprantu, ką aš galėčiau vienas su Seimo pirmininku aptarinėti. Yra koalicijos raštas, pasirašytas visų keturių frakcijų seniūnų. Dėl to derybos gali vykti tik su visų frakcijų vadovais“, – sakė R. Karbauskis.
Kaip ELTA jau skelbė, užimti laisvą Seimo pirmininko pavaduotojo kėdę valdantieji siūlo Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariui K. Bartkevičiui.

Seimo pirmininko pavaduotojo kėdė liko tuščia, atleidus iš šių pareigų „tvarkietį“ Remigijų Žemaitaitį.

Šiuo metu yra šeši V. Pranckiečio pavaduotojai – Rima Baškienė, Irena Degutienė, Irena Šiaulienė, Gediminas Kirkilas, Jonas Liesys, Arvydas Nekrošius.

Seimo statutas numato, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.