Prezidentas siūlo pakeisti Darbo kodeksą, suteikiant vieną papildomą poilsio dieną per mėnesį vieną arba du vaikus iki 12 metų auginantiems tėvams arba auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų.

Tuo metu auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų siūloma suteikti dvi papildomas poilsio dienas per savaitę, o darbuotojams, asmeniškai prižiūrintiems tėvus (arba įtėvius), arba vieną iš tėvų, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos ar specialusis nuolatinės priežiūros poreikis, suteikti ne mažiau kaip pusę darbo dienos laisvo nuo darbo laiko per mėnesį, paliekant darbuotojui jo darbo užmokestį.

Prezidentas taip pat siūlo Darbo kodekso dalį, numatančią tėvams, auginantiems pagal priešmokyklinio, pradinio ar pradinio ugdymo programas besimokančius vaikus, suteikti ne mažiau kaip pusę darbo dienos laisvo nuo darbo laiko pirmąją mokslo metų dieną, mokant darbuotojui jo darbo užmokestį, dėl atsirandančio naujo reguliavimo pripažinti netekusios galios.

Šiuo metu mamadieniai ir tėvadieniai suteikiami du ir daugiau vaikų iki 12 metų auginantiems asmenims arba tėvams, auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų.