Specialiojo ugdymo centro vadovas, kaip ir visi pedagogai išgyvena, kas atsitiko. Ir staliui įsakė nelemtus laiptus užtverti stacionaria tvora. Juolab durys prie tų pačių laiptų nebuvo varstomos. Mokykla teigia, kad paralyžiuotą jaunuolį trumpam koridoriuje paliko mokytojos padėjėja, nuėjusi atsivesti kito neįgalaus jaunuolio.

Specialiojo ugdymo centro direktorius Petras Leikauskas LNK žinioms sakė, kad viskas įvyko labai greitai.

„Viskas įvyko tikrai labai greitai, vienas vaikas, mažiukas tiesiog draugiškai norėjo jį pavežioti. Ir vežiodamas neišlaikė ir vežimėlis tais laipteliais nugarmėjo“, – apie įvykį pasakojo Specialiojo ugdymo centro direktorius.

Neįgalusis vežimėlyje buvo prisegtas, jis galvą trenkėsi į sieną. Kol laukė greitosios pagalbos, pedagogai ant jaunuolio galvos dėjo ledus.

Ugdymo skyriaus vedėja Birutė Krasuckienė teigė, kad lūžį galima pavadinti sėkmingu.

„Tik skilimas, nėra jokių atplaišų ir operacijos daryti nereikės“, – kalbėjo ji.

Administracija sako, kad tokia nelaimė įvyko pirmą kartą, kol kas nežinoma, kaip elgsis tėvai mokyklos atžvilgiu. Nukentėjęs jaunuolis čia mokomas 13 metų. Direktorius sakė, kad tiek policija, tiek ir pati mokykla pradėjo tyrimą.

Traumą mokykloje patyrusio neįgaliojo artimieji viešai nuomone dalintis atsisakė.

Medikai komentuoja, kad panašios traumos rimtos ir dažnai gali turėti pasekmių. Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Vaitkus LNK žinioms sakė, kad dažnai po to tokios traumos pacientai atsigauna.

„Įvairios gali būti pasekmės, gali būti ir iki komos, gali būti ir mirties atvejai. Bet dažnu atveju pasveiksta pacientai“, – kalbėjo ligoninės atstovas.

Specialiojo ugdymo įstaiga Panevėžyje, kitaip nei bendrojo lavinimo mokyklos, konkuruojančios dėl mokinio krepšelio, kasmet pilna ir skaičiai nemažėja. Čia lavinami tik sunkios negalios vaikai ir jaunuoliai, su intelekto ir fiziniais sutrikimais.

Šiuo metu Kranto gatvėje mokosi 130 mokinių, su jais dirba daugiau kaip pusšimtis pedagogų, jų padėjėjų, įvairių specialistų. Mokyklos administracija įsitikinusi, kad jaunuolio nesužiūrėjusi padėjėja nedirbo aplaidžiai. Esą nelaimę lėmė atsitiktinumas.