„Viskas priklauso nuo nusikaltimo sunkumo. Šiuo konkrečiu pavyzdžiu tie žmonės buvo nuteisti už šnipinėjimą ir atlikę tam tikrą bausmės dalį – jei sunkumas nėra didelis, tada viskas gerai, tokia yra tarptautiniu mastu priimta praktika“, – kalbėjo V. Džabarovas, komentuodamas apsikeitimą šnipais su Lietuva.

Lietuvos Prezidentūra penktadienį informavo, kad Lietuvai ir Rusijai apsikeitus dėl šnipinėjimo nuteistais asmenimis, į Lietuvą sugrąžinti Lietuvos piliečiai Jevgenijus Mataitis ir Arstidas Tamošaitis bei norvegas Frodė Bergas.

Per operaciją viename iš pasienio kontrolės punktų Lietuva savo ruožtu Rusijai perdavė du nuteistus Rusijos šnipus – Nikolajų Filipčenką ir Sergejų Moisejenką.

Rusija „ir toliau tęs tokių apsikeitimų praktiką, kad padėtų savo žvalgybos agentams, patekusiems į bėdą“, sakė V. Džabarovas.

„Svarstytume tokius apsikeitimus nepriklausomai nuo to, apie kokią šalį kalbame – Lietuvą, Jungtines Valstijas, Britaniją ar kitas“, – pridūrė jis.

„Tokia yra standartinė praktika, kuri turėtų būti naudojama nepriklausomai nuo šalies. Svarbiausia, kad tai vyktų Rusijos valstybės interesais“, – kalbėjo rusų Federacijos Tarybos narys.