„Tai yra vaikų žaidimas, ir čia teisaus nėra nė vieno. (...) V. Pranckietis remiasi Seimo statutu ir jis turi tokią teisę, arba, galima sakyti, privilegiją teikti arba neteikti dar vieno pavaduotojo, ir jis ja naudojasi, bet, kita vertus, aš sutinku, jog visiškai nenormalu, kai Seimo valdyboje valdandantiesji, valdžia, neturi daugumos“, – „Žinių radijo“ laidoje teigė G. Paluckas, susidariusią situaciją vadindamas valymo ir valdžios parodija.

Socialdemokratų lyderio teigimu, valdančiųjų pagrindinis siekis yra surengti Seimo pirmininkui apkaltą.

„Manau, kad ponui Pranckiečiui norėtų, pagal Etikos ir procedūrų komisijos išvadą, kad jis sulaužė savo konstitucinę priedermę, organizuoti apkaltą“, – savo nuomone pasidalino G. Paluckas.

„Šis laiko gaišimas ir pastangų deginimas per etiką organizuojant apkaltą V. Pranckiečiui, valdančiųjų mėginimai atgauti daugumą valdyboje, yra tiesiog žaidimas, absurdas ir niekam absoliučiai jokios naudos neduoda, tik toms užgautoms ambicijoms ir asmeniškumams patenkinti“, – kalbėjo pašnekovas.

G. Paluckas įsitikinęs, kad susidariusi konfliktinė situacija kenkia valstybei, o sprendimą gali atrasti tik V. Pranckiečio ir R. Karbauskio sąmoningas dialogas.

„Sprendimas glūdi tik pačių valdančiųjų lyderių santykiuose ir sąmoningume. Tai, ką jie dabar daro, iš esmės kenkia valstybei, nes vagia laiką iš daug svarbesnių reikalų“, – sakė G. Paluckas.