Susitikimas prasidėjo prieš 13 valandą. Advokatė S. Žukauskienė tėvams susitikus su dukra DELFI teigė, kad nežino, kiek laiko truks susitikimas, tačiau pridūrė, kad pakalbėti su N. Venckiene jos tėvai galės tik per stiklą.

Po susitikimo S. Žukauskienė DELFI įvardijo, kad tai buvo pirmas tėvų susitikimas su N. Venckiene po šešerių metų. Pastarąjį kartą savo dukrą Kedžiai matė 2013-aisiais, prieš jai su sūnumi išvykstant į Jungtines Amerikos Valstijas.

Ir nors susitikimas vyko net 2,5 valandos, jokio fizinio kontakto šeima negalėjo turėti – susitikimas vyko per stiklą.

S. Žukauskienė DELFI teigė, kad jokių daiktų Kedžiai dukrai perduoti negalėjo. Tikėtina, kad ir negalės tol kol ji bus laikoma Kauno tardymo izoliatoriuje.

Kitas susitikimas numatytas jau kitą savaitę. „Jau bus kontaktinis susitikimas“, – įvardijo advokatė ir pridūrė, kad kitas susitikimas jau bus toks, kurio metu N. Venckienės ir jos tėvų neskirs stiklas.

N. Venckienės advokatė S. Žukauskienė teigė, kad po susitikimo tėvai išėjo gerai nusiteikę. „Tėvai tiek laiko nematė“, – kalbėjo advokatė.

Kauno tardymo izoliatoriuje laikomą N. Venckienę prieš kelias dienas aplankė ir žmogaus teisių gynėja Tatjana Narkevičienė. „Švaru, tvarkinga – normalios sąlygos, kiek tai galima pasakyti apie tokią įstaigą. Pati kamera nėra jauki, sakyčiau, ligoninės palata – jaukesnė. Man buvo leista pamatyti ne tik gyvenamąsias patalpas, tačiau ir pasivaikščiojimo kiemelius, sporto salę, koplyčią, biblioteką, t.y. visa tai, kuo gali naudotis suimtoji“, – DELFI po susitikimo sakė T. Narkevičienė.

T. Narkevičienė teigė, kad jokių skundų N. Venckienė susitikimo metu neišsakė, tik „paprašė perduoti tėvams, kad nesijaudintų, nes jai viskas gerai“.

O „Drąsos kelio“ partijos pirmininkas Jonas Varkala prieš kelias dienas paviešino įrašą partijos tinklapyje, kuriame teigė, kad tėvai N. Venckienei negali perduoti jokių daiktų. J. Varkala įvardijo, kad buvusiai teisėjai reikalingas kremas nuo alergijos, kurios neįvardijo, tačiau pridūrė, kad į tardymo izoliatorių jo perduoti jokiais būdais negalima.

DELFI primena, kad N. Venckienė į Lietuvą pargabenta prieš savaitę. Visą šį laiką ji laikoma Kauno tardymo izoliatoriuje. N. Venckienei skirtas dviejų mėnesių suėmimas, iki sausio 6-osios, tačiau ji šį sprendimą jau apskundė.

Sprendimas dėl suėmimo pratęsimo buvo priimtas Kaune, tačiau vėliau, kai N. Venckienė apskundė šį sprendimą, skundo nagrinėjimo kauniečiai atsisakė teigdami, kad teisėjų kolegija yra susijusi su N. Venckiene.

Lietuvos apeliacinis teismas skundo nagrinėjimą paskyrė Vilniaus apygardos teismui. Sprendimas dėl skundo turi būti priimtas per savaitę.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad N. Venckienės skundas bus svarstomas penktadienį.