„Tai, už ką balsavo švietimo komitetas, yra dideli norai, kurie yra nerealūs. Bet mes vakar susitikinėjome su švietimo profsąjungomis ir šnekėjome, kad mes padarysime viską, kas įmanoma realybėje tam, kad žmonės neturėtų reikalo galvoti apie protestus, o turėtų reikalo galvoti apie vaikų švietimą. Čia visur sutampa ir politikų, ir mokytojų profsąjungų nuomonė, kad pirmiausias noras mokytojų yra mokyti ir mes stengsimės tai padaryti.

Ar realu skirti tokias lėšas, kurias subalsavo švietimo komitetas? Nerealu, bet net vakar būdami mūsų komitete švietimo profsąjungų atstovai pasakė, kad tos sumos, už kurias balsavo švietimo komitetas yra visiškai ne tokios, kokių reikalauja švietimo profsąjungos, jos yra daug didesnės“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno teigimu, daugiausia opozicija prisideda prie to, kad didėjant valstybėms išlaidoms, papildomų pajamų nebūtų surenkama.

„Tai opozicija siekia visur, kur jie turi balsų daugiau, padidinti išlaidas, po to Seime daro viską, kad papildomų pajamų į biudžetą nebūtų, o po to bus pirmieji, kurie visus šauks į protesto akcijas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Švietimo ir mokslo komitete, kuriame valdantieji turi daugumą, nepritarta kitų metų Vyriausybės biudžetui. Skirstant 2020 m. valstybės biudžetą, išsiskyrė Vyriausybės ir Seimo nuomonės dėl finansavimo švietimui. Seimo komitetas teigia, kad švietimui finansuoti turi būti skirta kur kas didesnė, nei šiuo metu Vyriausybės numatyta, suma.

Švietimo ir mokslo komitetas siūlo švietimo sričiai didinti išlaidas 180 mln. eurų.