„Dar nenumatomas, bet jūs skatinate, ir aš pakviesiu jį susitikimui – dėl tų klausimų, kuriuos bandome išspręsti, aš jau maždaug žinau, apie ką vyksta kalba, bet nieko nežinau, jokių dokumentų negavau, jokių pareiškimų nemačiau“, – sakė V. Pranckietis.

Karbauskis į susitikimą su Pranckiečiu ateitų su palyda

LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio patarėja Dalia Vencevičienė sakė, kad R. Karbauskis kol kas negavo Seimo pirmininko kvietimo susitikti, tačiau teigė, kad, jei toks kvietimas būtų, į susitikimą eitų ne vienas R. Karbauskis, o visa valdančioji koalicija.

„V. Pranckiečio viešą pasisakymą jis vertina kaip iniciatyvą pokalbiui su visais koalicijos partneriais, kurie teikia kandidatą (į Seimo valdybą). Kai bus gautas kvietimas, suderintas laikas, į susitikimą su Seimo pirmininku eis visi koalicijos partneriai“, – sakė D. Vencevičienė.

Susitikimo derinimas įstrigo

Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė DELFI sakė, kad susitikimo organizavimas kol kas užstrigo.

Pagal Viktoro Pranckiečio atstovę spaudai, viskas iki šiol ketvirtadienį vyko taip: Seimo pirmininkas iš savo asmeninio telefono paskambino R. Karbauskiui į asmeninį telefoną. R. Karbauskis telefono nepakėlė.

„Tada po kelių minučių perskambino Aušrinė Norkienė, ir pasakė, kad R. Karbauskis ateitų su delegacija. Seimo pirmininkas atsisakė, nes kvietė būtent R. Karbauskį.

Dar po kelių minučių paskambino Rima Baškienė, ir pakartojo tą patį, kad R. Karbauskis ateitų su koalicijos partneriais. Seimo pirmininkas irgi pakartojo, kad jis laukia būtent R. Karbauskio, nes nori pasikalbėti apie vakarykštį susitikimą su frakcijų seniūnais ir apie šiandieninę koalicinę tarybą, prieštaravimus vieni kitiems“, – sakė K. Frolovienė.

Seimo pirmininko atstovė atkreipė dėmesį, kad R. Karbauskis pats save vadina sprendimų priėmėju.

„Tai su sprendimų priėmėju Seimo pirmininkas ir nori pasikalbėti“, – sakė K. Frolovienė.

Pasak Seimo pirmininko atstovės, kol kas situacija ir yra likusi šiame taške, jie nėra išgirdę iš R. Karbauskio nei taip, nei ne, reaguojant į kvietimą.

DELFI primena, kad Seime sprendžiamas klausimas, ar siūlyti naują kandidatą į po Remigijaus Žemaitaičio atstatydinimo atsilaisvinusią vietą Seimo valdyboje.

Seimo pirmininkas ir opozicija sako, kad nebūtina ją užimti. Valdantieji į šią poziciją siūlo frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovą Kęstutį Bartkevičių.

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis kaltina V. Pranckietį veikiant opozicijos labui.