„Manau, kad ketvirtadienį valdančiosios koalicijos taryba, kuri turi daugumą Seime, priims sprendimą dėl Seimo pirmininko pavaduotojo. Atitinkamai įvardinsime asmenį, kurį siūlome į pavaduotojus“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

Jeigu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neteiktų to kandidato, jo nuomone, bus aišku, kad tai yra opozicijos nurodymas.

„Seimo pirmininkas gali neteikti to siūlymo tiesiog sąmoningai. Bet tada bus visiškai aišku, kad tai yra opozicijos nurodymas neteikti pavaduotojo ir tai bus akivaizdus kenkimas valdančiajai daugumai. Kodėl Seimo pirmininkas nenori teikti? Todėl, kad po to, kada pateiks kandidatą į Seimo vicepirmininkus ir jis bus išrinktas, jis atsidurs Seimo valdyboje mažumoje. Mano pozicija sutampa su premjero pozicija, kad valdanti dauguma turi turėti daugumą Seimo valdyboje ir tai yra logiška. Bet koks bandymas specialiai neleisti atstatyti daugumos valdyboje yra kenkimas pirmiausia visai valstybei, nes Lietuvos žmonės yra suinteresuoti, kad būtų stabilus Seimas, kad jis priiminėtų sprendimus“,- sakė R. Karbauskis.

Jo vertinimu, V. Pranckiečio kalbėjimas, kad jis neteiks kandidato į atsilaisvinusią Remigijaus Žemaitaičio kėdę, rodo pozicijos derinimą su opozicija.

„ V. Pranckiečio pareiškimai apie tai, kad jis nesiūlys papildomai vieno pavaduotojo rodo, kad ta pozicija yra suderinta su opozicija, nes dabartinėje situacijoje Seimo valdyboje jo balsas yra lemiamas ir tokiu atveju jis garantuoja opozicijai daugumą valdyboje“, - sakė R. Karbauskis.

Trečiadienį po susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais Seimo pirmininkas V. Pranckietis sakė, jog sutarta neteikti naujų kandidatų į Seimo vicepirmininko postą.

Šiuo metu Seimo statutas numato, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.