„Tai, kad Seimo pirmininkas pažeidė Konstituciją yra žinutė opozicijai. Mes tikrai nekelsime klausimo dėl jo atstatydinimo ar dėl interpeliacijos todėl, kad jis dabar atstovauja opoziciją.

Tai yra jų problema. Jie dabar žino, kad Seimo pirmininkas pažeidė Konstituciją ir ką jie su tuo darys? Matyt darys tai, ką visą laiką daro, kad saviems tai negalioja, galioja tik kitiems. Tai yra dvigubi standartai. (...) Matome, kad pažeidinėja, bet jis šiandien - opozicijos atstovas.
Opozicija tegul aiškina visuomenei, kaip jiems atrodo tai, kad Seimui vadovauja žmogus, kuris pažeidinėja Konstituciją“,- Eltai sakė R. Karbauskis, komentuodamas Etikos ir procedūrų komisijos sprendimą.

Trečiadienį etikos sargai nutarė, kad Seimo pirmininkas V. Pranckietis, sušaukdamas Seimo valdybos posėdį, kuriame buvo svarstomas neeilinio Seimo posėdžio sušaukimas dėl nepasitikėjimo juo, pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus principus, įpareigojančius politikus elgtis sąžiningai, padoriai, nešališkai, nesavanaudiškai, tai yra vengiant viešųjų ir privačių interesų konflikto ir nesinaudojant savo pareigomis ar padėtimi siekiant tam tikro tikslo.

„Kadangi 2019 metų spalio 15 d. Seimo valdybos posėdis buvo sušauktas pažeidžiant teisės aktų reikalavimus, remiantis teisės principu – neteisės pagrindu teisė neatsiranda, šio posėdžio metu priimti sprendimai negali sukelti teisinių pasekmių tai reiškia, kad jie yra neteisėti“, - trečiadienį nutarė Seimo Etikos ir procedūrų komisija, svarsčiusi Seimo pirmininko poste išsilaikiusio V. Pranckiečio atleidimo procedūros teisėtumą.

Už tokią išvadą, kurią rengė Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Andrius Mazuronis ir Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotoja „valstiete“ Aušrinė Norkienė, balsavo 6 komisijos nariai.