„Seimo pirmininko filosofijos dar nutarimais netampa. Niekas nieko nenutarė. Rytoj bus koalicinė taryba ir nutars, kokį Seimo narį iš koalicijos deleguos į pavaduotojus.

Seimui pirmininkui tai bus perduota kaip koalicijos valia, ir atitinkamai Seimo pirmininkas galės padaryti tai, ką jis ruošiasi daryti. Jis ruošiasi vykdyti opozicijos reikalavimą neteikti pasiūlymo, bet tada visas tas pasakojimas per „Žinių radiją“, kad jis atstovauja daugumai, virs eiliniu melu. Mes jo nelaikome ir nelaikysime valdančiosios daugumos atstovu, dėl to šiandien su jo balsu opozicija turi daugumą valdyboje“, – sakė R. Karbauskis.

Seimo pirmininko posėdyje su frakcijos atstovais trečiadienį dalyvavo ir valstiečiai-žalieji Rima Baškienė ir Jonas Jarutis.

„Jie neturėjo jokių įgaliojimų ir nebalsavo dėl nieko“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, jei Seimo pirmininkas nevykdys Statuto reikalavimų, ir neteiks Seimui balsuoti dėl pavaduotojo, „jis dar vieną sykį pažeis įstatymus“.

„Šiandien vieną sykį jau konstatuota, kad jis pažeidė. Bet mes nebūsime tie, kurie dabar kreipsimės dėl apkaltos. Visa tai, kas dabar vyksta, yra opozicijos problemos“, – sakė LVŽS pirmininkas.

DELFI primena, kad trečiadienį po susitikimo su Seimo frakcijų atstovais V. Pranckietis pareiškė esą yra susitarta neteikti atstovo į vietoj atstatydinto R. Žemaitaičio atsilaisvinusią vietą Seimo valdyboje. Esą darbus numatoma pasidalinti ir tarp jau esamų narių.

Frakcijos „Lietuvos gerovei“ pirmininkas Vytautas Kamblevičius sakė, kad tokiu atveju iš valdybos turėtų pasitraukti dar vienas žmogus.

Tačiau pasitarime dalyvavusi valstietė-žalioji Rima Baškienė siūlymui neprieštaravo, ir sakė, kad valdyboje dėl jos darbo specifikos nėra tiek svarbus pasiskirstymas tarp opozicijos ir pozicijos.