„Politinis klausimas, kaip ir anonsavome, kad dėl pavaduotojų skaičiaus sutarėme taip, kad kol kas Statuto pataisų neteikiame, ir naujų kandidatų į pavaduotojus neteikiame“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas sakė, kad darbus Valdyboje jie išsidalins tarp esamų pavaduotojų.

Nors V. Pranckietis sakė, kad sprendimas buvo vienbalsis, frakcijos „Lietuvos gerovei“ pirmininkas Vytautas Kamblevičius išsakė kitokią poziciją. Jo nuomone, tada iš Seimo valdybos turėtų būti patrauktas dar vienas žmogus.

„Pirmininkas ne viską pasakė iki galo. Aš vienintelis, kuris pareikalavau kitokių sąlygų. Kadangi žinome, kad Lietuvoje trūksta pinigų, aš sakau taip: „mes neimame etato, bet reikia dar vienu sumažinti“. Užtenka ir šešių arba net penkių narių“, – sakė V. Kamblevičius.

Valstietė-žalioji Rima Baškienė priimtam sprendimui neprieštaravo, o posėdyje dalyvavęs kitas jos frakcijos narys Jonas Jarutis po posėdžio išėjo nepateikęs savo komentarų.

„Valdyboje paprastai nėra politikavimo, nėra politinių sprendimų – komandiruotės, tvarkos, ekspertiniai vertinimai. Sprendimai paprastai priimami bendru sutarimu, ir čia pozicija, opozicija, kokia yra Seime, Valdybai nėra tokia būdinga“, – sakė R. Baškienė.

Konservatoriaus Jurgio Razmo įsitikinimu, neteikdamas naujo nario į Valdybą, Seimo pirmininkas nepažeis Statuto.

„Statutas nustato maksimaliai galimą pavaduotojų skaičių, bet nesako, kad būtinai turi būti užpildytas maksimalus skaičius“, – sakė J. Razma.

Atstatydino Žemaitaitį

DELFI primena, kad antradienį Seimas nusprendė iš vicepirmininkų atstatydinti Remigijų Žemaitaitį. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė ketinąs inicijuoti Statuto pataisą, kad tos pozicijos iš viso neliktų. Iš karto po šio pareiškimo konservatorius Jurgis Razma įregistravo Statuto pakeitimo projektą, kad Seimo pirmininko pavaduotojų būtų ne daugiau kaip šeši.

Tokiems siūlymams nepritaria valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis, kurie tvirtina, kad turi būti užtikrinta, kad Seimo valdyboje daugumą turėtų valdantieji.