„Mūsų nuomonė apie jį yra gera. (…) Manome, kad jo prisistatymas buvo labai geras ir jo idėjos yra labai geros. Mes jį palaikėme ne tik komitete, palaikysime ir toliau“, – trečiadienį EP surengtame seminare žurnalistams sakė S. Keller.

Ji pridūrė suprantanti, kad V. Sinkevičių delegavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija nepriklauso Europos žaliųjų politinei grupei, tačiau, išreiškė viltį S. Keller, gerai, kad pasiūlyta būtent V. Sinkevičiaus kandidatūra. Jo idėjos, teigia europarlamentarė, atitinka Europos žaliųjų programą.

„Manau, gerai, kad jis kandidatas, nes galės pristatyti „žalesnį“ žvilgsnį nuo savo partijos“, – pridūrė S. Keller.

S. Keller neslepia nepritarusi būsimosios Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen klimato kaitos programai, nes, jos nuomone, programoje trūksta rimto turinio ir realiai įgyvendinamų planų.

„Kritikavome Komisiją, nes yra gražūs žodžiai ir pažadai, bet kai pažiūri giliau, turinio po pavadinimu „Žaliasis susitarimas“ kol kas trūksta“, – paaiškino Europos Žaliųjų frakcijos vadovė.

Naujos sudėties Europos Komisija, vadovaujama būsimosios pirmininkės U. von der Leyen, darbą turėtų pradėti gruodžio 1-ąją.

Pradžioje planuota, kad U. von der Leyen darbą pradės lapkričio 1-ąją, primena ELTA. Vis dėlto datą teko atidėti, nes Europos Parlamentas atmetė pirmąsias Vengrijos, Rumunijos ir Prancūzijos pasiūlytas kandidatūras. Tam, kad U. von der Leyen galėtų pradėti kadenciją, visai jos komandai turi pritarti Europos Parlamentas. Balsavimas numatytas lapkričio 27-ąją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)