„Susitikimas vyks dėl situacijos iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų atleidus R. Žemaitaitį“, – BNS sakė V. Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Seimas antradienį valdančiųjų teikimu Seimo narių Mišrios grupės narį R. Žemaitaitį atleido iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Už tai balsavo 72 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė vienas parlamentaras.

Seimo pirmininkas žurnalistams dar iki paskelbiant balsavimo rezultatus sakė, kad R. Žemaitaičio atstatydinimo atveju siūlys naikinti vieną vicepirmininko pareigybę.

Seimo statute šiuo metu įrašyta, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni.

„Aš išvis siūlyčiau Seimo statute daryti pakeitimą, kadangi dėl partijų susitarimo atsirado ta pareigybė, aš statute siūlyčiau išbraukti tą pareigybę“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Projektą dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo pateikė 44 valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai „tvarkiečiai“, argumentuodami, kad jis prarado į pareigas delegavusios frakcijos pasitikėjimą.

Atstatydinti Seimo vicepirmininką reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“. Valdantieji spalio mėnesį nesėkmingai bandė atstatydinti „valstiečius“ palikusį Seimo pirmininką V. Pranckietį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga spalio pabaigoje nutraukė valdančiosios koalicijos sutartį su „Tvarka ir teisingumu“.

Rugsėjį visi Seimo „tvarkiečiai“, išskyrus partijos lyderį R. Žemaitaitį, įkūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“. Didžioji dalis šios frakcijos narių pasitraukė ir iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Ši frakcija su valdančiaisiais pasirašė susitarimą dėl bendro darbo Seime.