Kartu M. Weberis pripažįsta, kad ne visi kandidatai į Europos Komisiją atitinka jo politines pažiūras, tačiau tai, pasak jo, yra normalu.

„Jis gavo patvirtinimą iš atsakingo komiteto. Kai mes diskutuojame, ar palaikyti kandidatą, ar ne, tai kalba vyksta ne vien apie tai, ar aš pritariu viskam, ką kandidatas pristato. Jis yra kairiojo flango Europoje atstovas, kas ne visada yra man artima, bet tai visiškai normalu man, kaip krikščioniui-demokratui“, – antradienį EP žurnalistams surengtame seminare Briuselyje sakė M. Weberis.

ELP frakcijos Europos Parlamente pirmininkas kartu pabrėžė, jog svarbiausia, kad kandidatas į eurokomisarus sugebėtų atlikti savo pareigas.

„Aš nedarau tokio vertinimo, kad visi kandidatai privalo atitikti mano politinę liniją. Vertinama yra, ar jis sugebėtų atlikti savo pareigas. Didžioji dalis vertinamojo komiteto nusprendė suteikti jam šansą. Taigi, pažiūrėkime, kaip jis su tuo susitvarkys, duokime jam šansą“, – pridūrė M. Weberis.

Naujos sudėties Europos Komisija, vadovaujama būsimosios pirmininkės Ursulos von der Leyen, darbą turėtų pradėti gruodžio 1 d.

Pradžioje planuota, kad U. von der Leyen darbą pradės lapkričio 1-ąją, primena ELTA. Vis dėlto datą teko atidėti, nes Europos Parlamentas atmetė pirmąsias Vengrijos, Rumunijos ir Prancūzijos pasiūlytas kandidatūras. Tam, kad U. von der Leyen galėtų pradėti kadenciją, visai jos komandai turi pritarti Europos Parlamentas. Balsavimas numatytas lapkričio 27-ąją.