Pagal dienraščio žurnalisto Tado Ignatavičiaus publikaciją, tai bandoma daryti svarstant kitą projektą, kuriuo Seimo nariai siūlo didinti atlyginimų koeficientus lygių galimybių ir vaiko teisių apsaugos kontrolieriams.

Koeficientų dydžius, pagal kuriuos apskaičiuojamos valstybės politikų ir pareigūnų algos, bandyta keisti spalio pabaigoje. Tai buvo daroma Vyriausybės siūlymu.

Nors projektą pristatęs socialinių reikalų ir darbo ministras Linas Kukuraitis parlamento salėje nebuvo nušvilptas, nepasitenkinimą juo bylojo ir rūstūs politikų žvilgsniai, ir balsavimo rezultatai - projektui po pateikimo pritarė tik 12 Seimo narių, prieš buvo 41, o susilaikė 33.

Verda diskusijos ir dėl automobilių nuomos

Kaip jau buvo rašyta, Seime taip pat verda diskusijos dėl automobilių nuomos.

Šių metų spalio gale Seimas priėmė sprendimą, pagal kurį Seimo nariai galės parlamentinei veiklai naudoti savo automobilį ar jį nuomotis, tačiau be galimybės išsipirkti. Automobilio nuomai bus galima skirti ne daugiau 30 procentų visų parlamentinei veiklai skirtų mėnesio lėšų.

Iš šių lėšų parlamentarai taip pat galės apmokėti automobilio trumpalaikės nuomos, dalijimosi transporto priemonėmis paslaugų išlaidas. Tokia galimybė atsirado Seimo valdybai pritarus Seimo Etikos ir procedūrų komisijos siūlymams patikslinti parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarką, Eltai sakė Seimo kanceliarijos.

Vėliau Seimo valdyba atšaukė savo anksčiau priimtą sprendimą dėl parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimo, grąžinusį automobilių nuomą.

„Šiandien valdyba panaikino aną sprendimą, kreipėmės į frakcijas, kad pateiktų savo siūlymus. Jei bus pateikti frakcijų siūlymai, atsižvelgdami į juos paprašysime, kad Etikos ir procedūrų komisija (EPK) suformuotų naują siūlymą ir tokį galėsime svarstyti“, – po valdybos posėdžio žurnalistams sakė Viktoras Pranckietis.