Vaizdo įrašu, kuriame paaugliai kumščiais ir kojomis talžo bendraamžį su DELFI pasidalijusi skaitytoja nurodė, kad juo paaugliai aktyviai dalijasi "Facebook" tinkle taip norėdami dar labiau pažeminti nukentėjusį paauglį.

Laiške taip pat buvo teigiama, kad tai - ne vienintelis incidentas, kai grupelė jaunuolių užsipuola tą patį bendraamžį.

Vaizdo įraše girdėti necenzūriniai žodžiai ir grasinimai. Vienas iš paauglių rėkia, kad nukentėjęs vaikinas ne tik turės atkentėti smūgius, bet turės ir parūpinti jiems cigarečių.

Salantų gimnazijos direktorė Aušra Zebitienė DELFI patvirtino, kad toks įvykis ugdymo įstaigoje tikrai buvo. Ji taip pat patvirtino žinanti ir apie socialiniame tinkle paplitusį įrašą.

"Viskas perduota policija, vyksta tyrimas", - teigė A. Zebitienė. Ji neatskleidė jų amžiaus, paaiškindama, kad tai daro dėl mokinių ateities ir gerovės. "Tai mūsų mokyklos vaikai. Tėvai rūpinasi. Ir vienos, ir kitos pusės tėvai žino. Dalyvauja policija, mes taip pat teikiame pagalbą. Viskas vyksta taip, kaip ir turėtų", - kalbėjo direktorė.

Vaizdo įraše matyti, kad prieš nukentėjusį paauglį smurtauja du vaikinai. Direktorė neatskleidė, ar smurtavusių vaikinų buvo ir daugiau. Jos teigimu, tai aiškinasi policija.

Direktorė neatskleidė, ar tai pirmasis smurtavusios grupelės išpuolis. Jos tvirtinimu, mokykloje, vos sužinojus apie smurtą ar patyčias, imamasi priemonių. "Aiškinamės, teikiame pagalbą ir vienai, ir kitai pusei, dalyvavusiai incidente", - kalbėjo direktorė A. Zebitienė.

Nukentėjęs vaikinas, direktorės teigimu, lanko mokyklą, jam teikiama pagalba.

Direktorė tvirtino, kad mokykloje tokių atvejų nepamena, tačiau ji pridūrė, kad direktorės pareigas eina vos kelis mėnesius.

Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė DELFI patvirtino, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo Kodekso 140 str. "Fizinio skausom sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas".

Remiantis šiuo straipsniu, įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Įtariamieji - 14-18 metų jaunuoliai.