Paklaustas, kaip jaučiasi, Seimo narys tikino, kad viskas yra gerai.

„Pakankamai gerai, normaliai. Akivaizdžiai, kad palaikymas Seimo narių buvo pakankamai didelis, tiek ir opozicijos, tiek ir iš valdančiosios daugumos. Tai yra politinis sprendimas, ne dėl darbo, ar dėl kažkieno blogų dalykų. Čia valdančioji dauguma, deja, tokį priima“, - žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Jis teigė, kad iki Seimo kadencijos pabaigos dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje, kurio dirba po to, kai Seime sugriuvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija. Jo teigimu, jei biudžeto projekte nebus dirbtinai didinamos išlaidos, palaikymą suteiks.

„Ne, tikrai ne. Manau, kad tai buvo teisingas sprendimas – pabaigti tą procedūrą. Jei pasitrauksiu, tai sakys, kad bėgu. O kai į istoriją bus įrašytas paprastas dalykas, dėl ko yra atleidžiama, dėl to, kad frakcija kažkuri nori vietos po saule, tai istorijoje liks“, - teigė parlamentaras.

„Reikia suvokti, kad liekame Seimo nariais, o pareigos užimamos laikinai“, - sakė R. Žemaitaitis.

Slaptame balsavime dalyvavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad bandys pakeisti Statutą, kad Seime būtų nebe 7, o tik 6 vicepirmininkai. Jei Seimas tam nepritars, jis žada iš viso nesiūlyti jokios kandidatūros į šią vietą.

R. Žemaitaitis teigė, kad kažkam teks perimti jo atliekamas pareigas.

„Nežinau, manau, kad valdyboje rytoj turėtų apsispręsti ir pasišnekėti. Nes kažkas turi perimti parlamentinę kontrolę, nes Vyriausybė labai stipriai vėluoja su išvadomis, nes paskutiniu metu teikiami labai nekokybiškus įstatymų projektus, dėl ko Seimo komitetams tenka dirbti. Seimo pirmininkas ir pavaduotojas, kuris tai atliks, turės labai daug darbo“, - apie darbą kalbėjo R. Žemaitaitis.

„Aš prieš keletą dienų sakiau, kad V. Pranckiečio istorijos nepakartosiu. Nes Seimo pirmininko pozicija yra daug svarbesnė ir reikšmingesnė“, - sakė jis.

DELFI primena, kad antradienį po slapto balsavimo valdantiesiems pavyko iš Seimo pavaduotojo posto patraukti R. Žemaitaitį. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio teigimu R. Žemaitaičio darbas parlamento vadovybėje apsunkintas praradus iškėlusios frakcijos pasitikėjimą.

Už R. Žemaitaičio atleidimą balsavo 72, 1 biuletenis buvo sugadintas, 5 balsavo prieš. Opozicija balsavime nedalyvavo.