„Dauguma yra, ir jūs tą matote pagal rezultatą. Aplinkybės galbūt yra šiek tiek skirtingos, Seimo pirmininko ir R. Žemaitaičio galimybės veikti Seimo narių nuomones yra irgi skirtingos, įvyko tai, kas turėjo įvykti“, - į rezultatą dėl R. Žemaitaičio sureagavo R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas patikino, kad valdantieji nepalaikytų Seimo pirmininko V. Pranckiečio siūlymo keisti Statutą ir mažinti Seimo vicepirmininkų skaičių, arba alternatyvų variantą – nieko nesiūlyti į šią poziciją.

„Suprantu Seimo pirmininko poziciją - norint išsaugoti opozicijai daugumą, Seimo pirmininkas neturi siūlyti jokio kito pirmininko pavaduotojo. Taip bus nevykdomas Seimo Statutas, ir tokiu būdu kelis mėnesius gali pavykti opozicijai Seimo pirmininko pagalba vykdyti destrukciją Seimo darbe. Tas bus daroma“, - sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas mano, kad R. Žemaitaičio Seimo salėje išsakyti žodžiai prieš socialdarbietį Juozą Bernatonį, yra nesąžiningas elgesys.

„Nežinau, kuo jis rėmėsi. Iki to momento, kol jis nenusprendė dirbti su opozicija, jis jokių pretenzijų pozicijai neturėjo. Tai yra nesąžininga, kas buvo pasakyta šiandien kolegos atžvilgiu, ir nesąžininga bendrai žeminti kolegas, su kuriais dirbai ranka rankon iki tol, kol tau apsimokėjo“, - sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, po Seimo vicepirmininko pozicija turėtų atitekti kažkam iš valdančiųjų.

Sabatauskas: tai yra trapi dauguma šiam klausimui

Opozicijos lyderis, socialdemokratas Julius Sabatauskas sako, kad ta dauguma, kuri išvertė R. Žemaitaitį iš posto, yra trapi.

„Turbūt ponas Žemaitaitis nepadarė tam tikrų namų darbų, kuriuos padarė ponas Pranckietis. (…) Bet 72 balsai tai yra labai trapi dauguma šiam klausimui“, - sakė J. Sabatauskas.

Pasak opozicijos lyderio, dabar liko išspręsti klausimą, kaip užpildyti šią vietą. Jis pats palaiko Seimo pirmininko idėją naikinti šį postą.

„Ypač dabar, kai svarstome biudžetą, tas taupymas būtų prasmingas“, - kalbėjo J. Sabatauskas.

Seimas nusprendė atstatydinti Žemaitaitį

DELFI primena, kad antradienį Seimas nusprendė R. Žemaitaitį patraukti iš Seimo vicepirmininko pareigų. Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad už atleidimą balsavo 72, 1 biuletenis buvo sugadintas, 5 balsavo prieš R. Žemaitaičio atleidimą. Jame dalyvavo 78 Seimo nariai.

Kalbėdamas Seimo salėje R. Žemaitis negailėjo karčių žodžių J. Bernatonių ir savo buvusiems bendražygiams politikoje.

„Tai yra J. Bernatonis, kuris pastoviai tai vienu, tai kitu nepatenkintas. Ir aš galiu tiesiai šviesiai pasakyti, nebijau to“, - sakė politikas. Jis R. Karbauskiui linkėjo atsirboti nuo J. Bernatonio.

Pats J. Bernatonis tokias kalbas susiejo su pilnatimi.