Po slapto balsavimo turėtų paaiškėti, ar Seimas patenkins 44 Seimo narių reikalavimą atleisti R. Žemaitaitį.

Jo atleidimo iniciatoriai pažymi, kad Seimo pirmininko pavaduotojas turi turėti Seimo narių, ir ypač jo išrinkimą į šias pareigas rėmusių frakcijų, pasitikėjimą.

„Konstatuodami, kad Seimo pirmininko pavaduotojas R. Žemaitaitis prarado nemažos Seimo narių dalies, be kita ko – ir jo paskyrimą į Seimo pirmininko pavaduotojus rėmusios visos frakcijos „Tvarka ir teisingumas“, pasitikėjimą, vėliau iširo ir jį rėmusi frakcija, ir dėl to jo pareigų ėjimas Seimo vadovybėje yra apsunkintas, vadovaudamiesi Seimo statuto 217 straipsnio nuostatomis pareiškiame, kad siūlome Seimui atleisti iš pareigų Seimo pirmininko pavaduotoją Remigijų Žemaitaitį“, – sakoma 44 Seimo narių pareiškime.

Pabrėždami konstitucinį atsakingo valdymo principą, jie pastebi, kad „darnus ir abipusiu pasitikėjimu grįstas Seimo frakcijų bendradarbiavimas tarpusavyje bei su Seimo vadovybe yra būtinas veiksmingam Seimo darbui, valstybės ir jos žmonių gerovei užtikrinti“.

Sprendžiant R. Žemaitaičio atleidimo klausimą iniciatorių vardu ketina kalbėti Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Jarutis, vėliau numatyta Seimo pirmininko pavaduotojo Remigijaus Žemaitaičio kalba ir jo atsakymai į Seimo narių klausimus.

Po diskusijos vyks slaptas balsavimas, po kurio paaiškės, ar R. Žemaitaitis išsilaikys Seimo vicepirmininko pareigose.

Seimo Statutas numato, kad sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.