„Daugiausia kalbėjome apie iniciatyvas, kuriose dalyvauju ir aš, ir ypatingai Diana. Man atrodo, kad Maltos ordino projektai, kurie vyksta Lietuvoje, turi vis daugiau ambicijų ir iš reakcijos būtų galima manyti, kad Maltos ordino Didysis Magistras apsilankys Lietuvoje“, – teigė G. Nausėda.

G. Nausėda užsiminė apie jį sujaudinusią akimirką, kuomet Magistras įteikė dovaną Dianai Nausėdienei.

„Įteikdamas dovaną Dianai, Didysis Magistras apsiverkė. Tai buvo toks graudinantis momentas, kuris susijęs su jo išgyvenimais dėl labdaros, atjautos. Matosi, kad tai nėra dirbtinė kaukė ir jausmas yra iš širdies“, – teigė prezidentas.

Paklaustas apie dovaną, Nausėda teigė, kad tai buvo Maltos ordino Madonos medalis.

„Teko dalyvauti Maltos ordino labdaros akcijose ir tai yra tarsi maži grūdeliai. Kiekvienas mažas grūdelis patekęs į gerą dirvą gali išaugti į labai vaisingą medį. Bendruomeniškumo, gerovės, palaikymo sunkiose situacijose. Būtent Maltos ordinas kaip valstybė, organizacija akcentuoja tą bendruomeniškumo darbą ir turime gerus partnerius. Jeigu galima kažkuo prisidėti, aš ir stengsiuosi tai daryti“, – sakė D. Nausėdienė.

„Kartu su žmona Diana esame pasirengę nuo pat pirmųjų prezidentavimo dienų visokeriopai prisidėti remdami Maltos ordino savanorių veiklą. Esame ypač dėkingi Maltos ordino Pagalbos tarnybai už bendradarbiavimą perduodant patirtį migrantų integracijos srityje. Tokia tarptautinė patirtis mūsų šaliai yra labai reikalinga", - anksčiau teigė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, daugiau nei 20 metų maltiečių vykdoma labdaringa veikla yra svarbi ir reikalinga silpniausiems ir pažeidžiamiausiems mūsų visuomenės nariams. Ji skatina savanorystę ir ugdo supratimo, atjautos ir solidarumo vertybes.

Prezidentas pabrėžė, kad Maltos ordino Pagalbos tarnybos Lietuvoje patirtimi būtų galima pasidalyti ir su tokiomis šalimis kaip Ukraina, Moldova, Sakartvelas, Armėnija.

D. Nausėdienė globojo maltiečių rengiamą labdaros akciją „Mažoj širdelėj - didelės idėjos", per kurią buvo renkamos vaikams mokykloje reikalingos priemonės. Gruodžio mėnesį D. Nausėdienė atidarys jau 14 kartą Lietuvoje vyksiantį paramos akcijos „Maltiečių sriuba" renginį, kuriame bus renkamos aukos skurdžiai gyvenančių vienišų žmonių ir neįgaliųjų globai bei maitinimui.

Daugiau kaip 80 tūkst. savanorių ir 15 tūkst. medicinos darbuotojų tinklą turintis Maltos ordinas yra seniausia pagalbos organizacija pasaulyje, humanitarinę pagalbą ir labdaringą veiklą vykdanti 120 šalių.
Maltos ordino Pagalbos tarnyba Lietuvoje įkurta 1991 metais. Maltiečiai teikia socialinę pagalbą 40-yje Lietuvos miestų ir vienija apie 1500 savanorių visoje šalyje.

Šiemet minimos 27-osios Lietuvos ir Maltos ordino diplomatinių santykių metinės, primena Prezidento komunikacijos grupė.