„Šiuo metu su kolegomis daug galvojame, kaip reikėtų mūsų partijai Tvarka ir Teisingumas atsinaujinti. Iš partijos pasitraukus Rolandui Paksui ir jo aplinkai, mums tenka spręsti daugelį jo paliktų problemų, iš paskos velkasi nekoks Pakso įvaizdžio šleifas. Tačiau turime galvoti ir apie ateitį.

Prisiminiau, kad R. Paksas šią partiją įkūrė atskeldamas dalį narių nuo tuometinės LLS, Liberalų sąjungos.

Pradžioje net vadinomės liberaldemokratais. Silpnėjant tuometinei LiCS -Liberalų ir centro sąjungai, ypač kai 2005 m. nuo jų atskilo dabartinis Liberalų sąjūdis, prie mūsų prisijungė nemažai liberalcentristų. Tai kaip ir esame to pačio ąžuolo gilės... Kokia tai būtų stipri politinė jėga Lietuvoje, jei vėl būtume visi kartu! Rimta atsvara ir konservatoriams, ir socialdemokratams, ir valstiečiams. Gal čia ir būtų teisingas kelias?“, – feisbuko paskyroje teigė R. Žemaitaitis.

ELTA primena, Tvarkos ir teisingumo partija buvo išbraukta iš valdančiosios koalicijos sutarties. Buvęs Tvarkos ir teisingumo vicepirmininkas Vytautas Kamblevičius pastarąją savaitę spaudos konferencijoje pareiškė, kad „tvarkiečių“ partija pasidalino į keturias dalis. Viena „tvarkiečių“ grupė planuoja prisijungti prie Arvydo Juozaičio naujai kuriamos partijos, kita laukia R. Pakso prisikėlimo, trečioji lieka su R. Žemaitaičiu, o ketvirtoji yra pasirengusi išstoti iš partijos.