„Buvo paklausta ir apie tai, ką aš manau apie naujausią Macrono pareiškimą dėl NATO. Negalėjau pasakyti, kad toks pareiškimas mus labai nudžiugino, manau, kad mes tikrai turėsime apie ką padiskutuoti tiek Londone gruodžio 3-4 dienomis, tiek ir kitoje Europos Taryboje“, – žurnalistams Romoje sakė G. Nausėda.

Prezidento teigimu, kalbėti apie tai, kad NATO ištiko krizė nedera, nes, pabrėžė jis, euroatlantinis aljansas lieka pagrindiniu saugumo šaltiniu senajame žemyne.

„Kalbėti apie tai, kad NATO ištiko „smegenų mirtis“ būtent šiuo metu, kai sprendžiame principinius NATO klausimus, kai kalbame, kad NATO partneriai turi labiau prisidėti prie paties NATO gyvybingumo... tai nedarykime patys taip, kad NATO silpnėtų. Mano nuomone, NATO lieka absoliučiai svarbiausias instrumentas gintis nuo išorės pavojų ir mes niekam neturėtume sukelti nė menkiausios abejonės, kad taip ir bus ateityje, kad nebus kuriami dirbtinai institutai, kurių tikslas būtų konkuruoti su NATO ar pakeisti NATO – tai yra visiškai nepriimtina“, – pabrėžė prezidentas.

Ketvirtadienį E. Macronas pareiškė, kad NATO ištiko „smegenų mirtis“, nes nėra bendradarbiavimo JAV ir kitoms NATO sąjungininkėms priimant strateginius sprendimus.