Vizito išvakarėse G. Nausėda sakė, kad padėkos Šventajam Tėvui „už jo nuolatinį dėmesį ir maldas, skirtas Lietuvai ir jos žmonėms“.

„Lietuva visada jautė Šventojo Sosto paramą, ypač okupacijos metais. Esame dėkingi už priespaudos pasmerkimą ir padrąsinimą mums siekti laisvės. Šventasis Sostas niekada nepripažino Lietuvos okupacijos ir stiprino mūsų piliečių širdis. Vykstu su siekiu pasisemti įkvėpimo ir stiprybės iš Popiežiaus Pranciškaus ir perduoti mūsų žmonių linkėjimus“, – sakė šalies vadovas.

Vėliau Lietuvos prezidentą priims Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte ir prezidentas Sergio Mattarella.

Susitikimuose su Italijos vadovais daug dėmesio turėtų būti skirta Europos Sąjungos ir NATO darbotvarkės klausimams, migracijai ir būsimajam bendrijos biudžetui, santykiams su Rusija.

Italija ne vienus metus prašo kitų Europos Sąjungos šalių parodyti didesnį solidarumą dalijantis migrantų našta.

Prezidento vizito išvakarėse Lietuvos vyriausybės migracijos komisija pritarė, kad Lietuva gali perkelti iš Italijos tris Viduržemio jūroje išgelbėtus asmenis.

Vyriausybinė komisija taip pat kitą savaitę numato diskutuoti, ar Lietuvai prisijungti prie Maltos deklaracijos, kuri įtvirtina prieglobsčio prašytojų pasidalijimą tarp valstybių narių, BNS sakė vidaus reikalų ministrės atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič.

Vizito metu prezidentą lydi pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)