Klausimą apie pirmosios poros mitybos įpročius uždavė Italijoje gyvenanti mados žurnalistė Jurga Jurkevičienė.

„Aš norėjau Jūsų paklausti, ar Jūs valgote cukrų, ar Jūs vartojate mėsą, ir ar Jūs geriate baltąjį ir raudonąjį vyną? (…) Tikriausiai Jūs atsakytumėte visos mūsų valstybės vardu, ir greičiausiai į visus tris klausimus atsakytumėte – ne. Mes gyvename valstybėje, kurioje žmonės į visus šiuos tris klausimus atsako teigiamai“, – sakė J. Jurkevičienė pasiūliusi idėją Italijos patirtį gastronomijoje perduoti Lietuvai.

Šalies vadovas visiškai atvirai ir nuotaikingai prisipažino, kad, nors jo sveikatos patikrinimo rezultatai geri, kas liečia mitybą – jis viską daro blogai.

„Žinote, toks sutapimas, aš prieš keletą dienų sveikatą tikrinausi, rezultatai labai geri, bet aš viską darau blogai – valgau mėsą, varau į kavą cukrų taip, kad maža nepasirodytų, tiesa, čia mano specifika, geriu tik raudonąjį vyną, baltąjį geriu tik tada, kai kitokio nėra.

Ką tai rodo? Rodo viena – kad nereikia dėl to jaudintis, o maitintis taip, kaip tau patinka, klausyti savo organizmo, (…) tada bent jau nesusigadinsi nervų, o visos mūsų ligos pareina nuo nervų“, – kalbėjo G. Nausėda.

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė po kalbos apie vizito tikslus paraginta sutuoktinio prisipažino priešingai nei prezidentas labiau mėgstanti baltąjį vyną.

Nausėda: sveikata nėra duotybė

Jau po susitikimo su bendruomene paklaustas, ar nebijo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos reakcijos į jo atvirumą apie gyvenseną, šalies vadovas šyptelėjo manąs, kad niekuo nenusikalto Lietuvos žmonėms, kuomet buvo išrinktas Lietuvos Respublikos prezidentu.

„Todėl, atleiskite, aš elgsiuosi taip, kaip elgiausi iki šiol. Be jokios abejonės, žmonės turi rūpintis savo sveikata. Aš tą darau, aš daug sportuoju, daug judu, todėl ir mano sveikatos tyrimo rezultatai yra neblogi.

Tikrai labai džiaugiuosi, kad pasiekęs 55 metus esu sveikas kaip ridikas, bet tai nėra tai, kas man yra dovanota. Rytoj to gali nebelikti, todėl mes, be abejo, turime elgtis atsakingai su savo sveikata, bet, žinoma, kiekvienas mūsų turime tam tikrų silpnybių, ir aš taip pat“, – sakė G. Nausėda.