Už tai, kad būtų pritarta prezidento Gitano Nausėdos pateiktai E. Rimšelio kandidatūrai į Apeliacinio teismo teisėjus, ketvirtadienį per slaptą balsavimą pasisakė 57 Seimo nariai, prieš buvo du ir keturi parlamentarai susilaikė.

Parlamentas metų pradžioje yra atmetęs E. Rimšelio kandidatūrą į šias pareigas, tuomet dekretą teikė kadenciją liepą baigusi prezidentė D. Grybauskaitė.

Apeliacinio teismo teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Seimui dekretą dėl E. Rimšelio spalį pristačiusi prezidento G. Nausėdos patarėja Jūratė Šovienė teigė, jog nėra objektyvių priežasčių trukdyti jam dirbti dirbti Apeliaciniame teisme.

„E. Rimšelio kandidatūra prieš metus negavo pakankamo Seimo narių palaikymo, tačiau nauji Pretendentų į teisėjų atrankos komisijos rezultatai buvo vienareikšmiški. E. Rimšelis buvo aukščiausiais balais įvertintas kandidatas į Apeliacinio teismo teisėjus. Jį vienbalsiai palaikė ir Teisėjų taryba“, – kalbėjo patarėja.

Ji pabrėžė, kad valstybės tarnybai reikia aukščiausio lygio profesionalų.

Sausį balsuojant dėl teisėjo E. Rimšelio karjeros jo skyrimui į Apeliacinį teismą pritarė 33 parlamentarai, 31 balsavo prieš, 12 susilaikė.

E. Rimšelis jau yra dirbęs Apeliaciniame teisme, čia jis pradėjo savo kaip teisininko karjerą.

1999–2001 metais E. Rimšelis Lietuvos apeliaciniame teisme dirbo konsultantu, 2006 metais jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis.

2009–2014 metais jis dirbo prezidentės D. Grybauskaitės patarėju teisės klausimais, dvejus metus advokatavo, o nuo 2016 metų pradėjo dirbti Vilniaus apygardos teisme, Baudžiamųjų bylų skyriuje.