Apie tai jis prabilo ketvirtadienį prieš Seimo posėdį. LVŽS pirmininkas sakė, kad valdybos posėdis reikalingas dėl prekybos centrų apyvartos mokesčio ekspertinio vertinimo organizavimo.

„Opozicija kreipėsi dėl ekspertinio vertinimo dėl prekybos tinklų apyvartos mokesčio. Valdyba turi patvirtinti komiteto taisykles tam ekspertinio vertinimo konkursui. Kiek turime informacijos, opozicija, kadangi dabar turi daugumą valdyboje, padarys viską, kad valdybos posėdis neįvyktų. Tam, kad uždelsti kiek įmanoma to įstatymo priėmimą ir padaryti taip, kad nebūtų priimtas įstatymas dėl biudžeto pajamų ir negalėtume mes skirti ar vaiko pinigams, ar kažkokiems kitiems klausimams“, – sakė jis.

„Tai yra toks sąmoningas kenkimas, matyt jie galvoja apie rinkimus, bet ne apie Lietuvos žmones“, – Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis teigė, kad Seimo pirmininką pavaduojanti Rima Baškienė šiandien popiet valdybos posėdį. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis šiuo metu išvykęs į darbo vizitą Azerbaidžane.

Trečiadienį LRT laidoje „Dienos tema“ R. Karbauskis sakė, kad jei ketvirtadienį nepavyks surengti valdybos posėdžio, tai bus opozicijos spjūvis Lietuvos žmonėms į veidą.

„Bus galima priimti sprendimą dėl ekspertinio vertinimo įstatymui dėl prekybos centrų apyvartos mokesčių. (…) Opozicija paprašė to ekspertinio vertinimo, rytoj valdyba turėtų priimti sprendimą, kad ekspertinį vertinimą paskirti, per tam tikrą laiką tas vertinimas būtų padaromas ir mes spėtume šį mokestį priimti Seime. Bet kadangi Seime yra viena dauguma, o valdyboje – opozicija, Seimo pirmininkas ir Remigijus Žemaitaitis dabar yra opozicija. Jie dabar blokuoja visaip sprendimą, Seimo pirmininkas su vienu pavaduotoju yra išvykęs į kelionę, ir atitinkamai kiti trys opozicijos atstovai yra nutarę neateiti į posėdį“, – situaciją vertino R. Karbauskis.

Julius Sabatauskas

„Tai bus pirmas atvejis, kiek man žinoma, kada posėdis neįvyks, nes jį sabotuoja penki valdybos nariai. Kas gali atsitikti, taip tempdami sprendimą dėl to ekspertinio vertinimo paskelbimo, jie neleis mums priimti pačio sprendimo. Ir mes neturėtume apie 30 milijonų eurų pajamų į biudžetą, iš to mokesčio, kuris užtikrintų ir vaiko pinigų augimą. Mes paprasčiausiai manome, kad tą įveiksime, tokius trukdžius jie tai daro“, – sakė jis.

„Čia ne karas, čia opozicijos veikla, ji yra kryptinga. Tai yra kenkimas valstybei, jei valdybos posėdis neįvyks, tai bus spjūvis Lietuvos žmonėms į veidą“, – trečiadienį LRT tikino R. Karbauskis.

Valdybos narys, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas Julius Sabatauskas DELFI sakė, kad nieko nežino apie galimą valdybos susitikimą.

Vakar vykusiame susitikime buvo tik užsiminta, kad tokia galimybė yra, tačiau nieko oficialiai jis nėra girdėjęs.

„Vakar valdybos posėdyje buvo kalbama, kad jei bus kažkokie pateikti dokumentai, bet ten dokumentų nebuvo, valdybos posėdis turėtų būti kitą savaitę. (…) Šito klausimo nebuvo, tik paminėta, kad jei komitetas greituoju būdu (apsvarstys, aut. p.)“, – DELFI sakė J. Sabatauskas. Pridurdamas, kad net ir nežino, ar komitetas jau pateikė savo poziciją.

O jeigu kvietimą iš R. Baškienės gaus, tai ir spręs, dalyvauti valdybos posėdyje, ar ne.

DELFI primena, kad spalio viduryje Seimo nariai Tomas Tomilinas, Virgilijus Poderys ir Jonas Jarutis

Parlamentarų parengtame įstatymų projekte numatyta, kad 1 proc. mokestį turėtų mokėti tie pardavėjai, kurių mėnesinė apyvarta viršytų 2 mln. Eur, t.y. 24 mln. Eur per metus.

„Stambios prekybos mokesčio bazė – pardavėjo gauta bendra atlygio (išskyrus PVM) už Lietuvos teritorijoje vartotojams parduotas prekes suma, viršijanti 2 mln. eurų per mokestinį laikotarpį“, – buvo rašoma dokumente.