„Artėjant rinkimams, aš vis turiu ką nors pasakyti. Kai buvau ministras, klausinėjote, ar dalyvausiu rinkimuose ir su kuo. Tada – dėl prezidento rinkimų“, – kalbėjo jis.

„Galiu pasakyti tik vieną – nesu apsisprendęs apskritai dėl savo politinės ateities. Ar aš būsiu politikas, ar ne, čia dar yra klaustukas, po to, kai ši Vyriausybė baigs darbą kitų metų gruodžio 13 dieną“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė jis.

Paklaustas, su kuo sieja savo ateitį, premjeras teigė, kad, jei šis klausimas kils, pirmiausia žiūrės į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS).

„Kai aš apsispręsiu, tada priimsiu sprendimus, pirmiausia žiūrėsiu į „valstiečius“, – sakė premjeras, kalbėdamas apie galimus politinius partnerius.

Apie galimą bendradarbiavimą ateityje su LSDP paskelbė naujienų portalas lrt.lt.

DELFI primena, kad po prezidento rinkimų, kuriuose premjeras užėmė trečią vietą ir nepateko į antrąjį rinkimų turą, Registrų centre buvo rezervuotas jo politinės kampanijos šūkiu pavadintas juridinis vienetas. Ši informacija iš karto pakurstė kalbas apie tai, kad premjeras kituose Seimo rinkimuose gali dalyvauti savarankiškai.

Emocingai prakalbo apie ligą

Premjeras taip pat kritiškai įvertino politikus ir politikos apžvalgininkus, kurie skelbė, kad dėl ligos jis negali eiti premjero pareigų. Emocingai žurnalistams situaciją premjeras nupasakojo trečiadienį Vyriausybėje. Jis teigė, kad jaučiasi gerai, tikisi šią savaitę baigti chemoterapijos kursą.

„O kaip jums atrodo? Gerai jaučiuosi. Man labai gaila ir apgailėtina, maniau, kad moralinis dugnas šalyje yra pramuštas, pasirodo, kad ne, pagal kai kuriuos „apžvalgininkus“, jūsų kolegas ir politikus“, – sakė jis.

„Mes matome puikiausią diskriminavimo pavyzdį, kai žmogus suserga onkologine liga. Jei aš būčiau pirmadienį, antradienį susirgęs gripu ar sloga, tai viskas būtų gerai buvę. Bet jei aš turėjau atlikti tyrimus, kurių negaliu atlikti Vyriausybėje, buvo suteiktas man priklausantis nedarbingumas, tai keliama problema ir sakoma, kad reikia premjerą atleisti“, – apie dabartinę savo sveikatą kalbėjo premjeras.

Jis teigė, kad ši istorija ir kitų asmenų kritika dėl sveikatos problemų parodo kiekvienam darbdaviui, kad dėl onkologinės ligos jis turi būti atleistas.

„Kažkas mane psichiniu ligoniu pavadino. (…) Tai parodo mūsų visuomenės lygį; aš suprantu visuomenę. Tai yra apgailėtina, jaučiuosi tikrai gerai, šią savaitę tikiuosi baigti paskutinę procedūrą chemoterapijos. O tada žiūrėsiu, kaip norėsiu“, – džiaugėsi premjeras.

Jis sukritikavo ir viešai savo nuomonę išsakiusio Mykolo Romerio universiteto (MRU) docento Virgio Valentinavičiaus žodžius apie tai, kad dėl ligos privalo pasitraukti iš užimamų pareigų. Premjeras svarstė, ar tai yra viso universiteto pozicija.

MRU patikino, kad tikrai ne.

Pasak Mykolo Romerio universiteto Komunikacijos skyriaus vedėjo Vaidoto Norkaus, universiteto politologo išsakyta nuomonė tikrai nėra oficiali universiteto pozicija: „Universitetas, kaip institucija, gali išdėstyti savo oficialią nuomonę dėl mokslo, studijų, tyrimų, švietimo politikos, tačiau jame dirbančių dėstytojų pasisakymai viešoje erdvėje negali būti traktuojami kaip oficiali institucijos pozicija. Be to, kritiškų nuomonių gali būti pačių įvairių, o universitetas neužsiima dėstytojų asmeninių įžvalgų ir nuomonių cenzūravimu. Premjerui linkime tik paties geriausio, nepriklausomai nuo to, kokią kritiką jo atžvilgiu išsakė MRU politologai“, – sako V. Norkus.

DELFI primena, kad, premjerui pasijutus prastai, pirmadienį jis nedirbo ir atšaukė planuotą susitikimą su Vilniuje viešėjusia Norvegijos premjere Erna Solberg.

S. Skvernelis rugpjūčio pabaigoje paskelbė, kad serga limfoma, todėl kai kuriomis dienomis per gydymo procedūras teigė negalėsiantis būti darbe.

Prezidentas Gitanas Nausėda Vyriausybės vadovui dekretais leido pagal poreikį nebūti darbe iki lapkričio 8 dienos.