„Nematau čia nieko blogo, viskas vieša ir atvira. Mes nieko nedarome už uždarų durų. Jeigu bus daugiau viešumo, reiškia mažiau bus nesusikalbėjimo, mažiau bus abejonių ir kažkokių problemų, nes gal būt žmonės galvoja, kad mes čia slapta kažką aptarinėjame. Nieko slapto nėra, viskas vieša ir viską žmonės turi žinoti“, - sako Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja „valstietė“ Rima Baškienė.

Jos nuomone, artimiausiu metu turėtų būti priimtos Statuto pataisos ir tos tvarkos bus sudėliotos.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atkreipia dėmesį, kad reikėtų ir techniškai tam pasirengti. „Mes visada esame už viešumą, bet turime tai galėti įrengti techniškai. Niekada tokio siūlymo nebuvo, staiga atsiranda siūlymas ir atrodo, kad čia kažkoks tai stebuklas. Jokio stebuklo“, - apie „valstiečių“ siūlymą kalbėjo V. Pranckietis.

Pritariantis idėjai Seimo opozicijos lyderis socialdemokratas Julius Sabatauskas sako, kad ir Vyriausybės, ministrų pasitarimai turėtų būti transliuojami.

„Valdyba pritaria, taip pat valdyba mano, kad reikėtų tiesiogiai transliuoti ne tik Vyriausybės posėdžius, bet ir ministrų, Vyriausybės pasitarimus taip pat“, - Eltai sakė J. Sabatauskas.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė Guoda Burokienė siūlo viešai transliuoti Seimo seniūnų sueigos ir valdybos posėdžius bei šių posėdžių įrašus skelbti internete taip, kaip šiuo metu skelbiami Seimo plenarinio posėdžio, Seimo komitetų ir komisijų posėdžių įrašai, primena ELTA.

Pagal LVŽS atstovų registruotą Statuto pakeitimo projektą, Seimo valdybos ir seniūnų sueigos posėdžiai, išskyrus uždarus posėdžius ir posėdžius, kuriuos Statutas leidžia rengti apklausos būdu, yra transliuojami internetu, ir šių posėdžių vaizdo įrašai skelbiami viešai Seimo valdybos nustatyta tvarka. Taip pat daromi posėdžių garso įrašai, kurie teisės aktų nustatyta tvarka perduodami į Seimo archyvą.

Šiuo metu Seimo valdybos posėdžių ne tik vaizdo, bet ir garso įrašai Seime nėra daromi.