Apie tai, kad N. Venckienė jau buvo nuvežta į Čikagos oro uostą, prieš septynias valandas (naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku) savo socialinio tinklo paskyroje pranešė jos sūnus Karolis Venckus: „Ką tik gavau informacijos iš patikimų šaltinių, kad mama jau nuvežta į O'Haro oro uostą Čikagoje ir buvo įsodinta į lėktuvą.“

Netrukus jis pasidalijo ir Čikagos televizijos reportažu, kuriame taip pat pranešama, kad N. Venckienė jau pakeliui į Lietuvą. Reportaže teigiama, kad N. Venckienė grąžinama ten, kur labiausiai bijo būti. Taip pat primenama ir apie visą istoriją, rodomos ankstesnių interviu su jos sūnumi K. Venckumi iškarpos.

Nuo praėjusių metų vasario N. Venckienė buvo kalinama Čikagos kalėjime. Jungtinių Amerikos Valstijų teismas ekstradiciją patvirtino dar praėjusių metų liepą, tačiau visą laiką, kol ji buvo kalinama JAV, jos advokatai siekė sustabdyti šį procesą.

Pastarąjį kartą, vasaros pabaigoje, jie kreipėsi į JAV Aukščiausiąjį Teismą prašydami peržiūrėti ekstradicijos įstatymą. Tuomet teisėsauga sustabdė ekstradiciją trisdešimčiai dienų, tačiau nepraėjus šiam terminui atmetė prašymą.

Po prašymo atmetimo jos sūnus Karolis Venckus feisbuke paviešino prašymą vienytis ir paskelbė, kad tai buvo paskutinis ginklas jų teisinėje kovoje, siekiant sustabdyti ekstradiciją.

Apie tai, kad N. Venckienė jau gabenama į Lietuvą, pirmiausia paskelbė partija „Drąsos kelias“. Vėliau DELFI tai patvirtino ir K. Venckus, jis teigė, kad vos prieš kelias valandas jam iš kalėjimo mama atsiuntė žinutę: „Karoliuk, jie mane paima šiandien, dabar. Pasakė, kad pasiimčiau viską, ką turiu. Labai labai tave myliu.“

Ir nors iš pradžių Lietuvos teisėsauga nenorėjo komentuoti „Drąsos kelio“ paskleistos informacijos, kiek vėliau Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis patvirtino, kad ekstradicija jau vykdoma, bet nenorėjo atskleisti, kada N. Venckienė pasieks Lietuvą.

Ikiteisminis tyrimas dėl N. Venckienei pateiktų įtarimų dar nėra baigtas, tad jis bus tęsiamas. O jei N. Venckienė tolesnio proceso metu bus nuteista ir jai bus paskirta laisvės atėmimo bausmė, iš jos trukmės bus išskaičiuotas tas laikas, kurį ji praleido JAV kalėjime.

Nuo 2018-ųjų pradžios N. Venckienė buvo laikoma neįprastame JAV kalėjime. Jis buvo pastatytas dar 1975 m., neįprastos formos įkalinimo įstaigos pastatą suprojektavo architektas Harris Weese.

Pranešama, kad kai kuriomis savybėmis Čikagos kalėjimas yra unikalus, palyginus su kitomis federalinių kalėjimų įstaigomis: kiekvieno pastato aukšte yra vos keliolikos centimetrų pločio ir keliasdešimt centimetrų ilgio plyšio langas. Tai esą užtikrina, kad kaliniai nepaspruks į laisvę.

Vienu metu šioje įkalinimo įstaigoje gali būti įkalinta 670 žmonių.

N. Venckienės pasekėjai ją palaikė ir JAV, ten, kol ji buvo laikoma kalėjime, buvo rengiamos palaikymo akcijos.