Prezidentas spaudos konferencijoje pažymėjo esąs dialogo su Rusija šalininkas, tačiau akcentavo, kad Rusijos ir Ukrainos konflikte labai svarbu išlaikyti principus bei vertybes. Valstybės vadovo teigimu, dialogas yra neįmanomas, kol Rusija atsisako daryti nuolaidas.
„Dabar yra daromas didelis spaudimas Ukrainos vyriausybei kažkaip sutarti su Rusija, daryti nuolaidas, bet mes nematome jokių nuolaidų iš Rusijos pusės, bent jau aš nematau.

„Štainmajerio formulė“ yra gera, tačiau, mano požiūriu, ji labiau naudinga Rusijai, o ne Ukrainai“, – teigė G. Nausėda.

Lietuvos prezidentas, kalbėdamas apie Rusijos elgesį su Ukraina, Gruzija, Moldova, sakė, kad jis yra agresyvus.

„Šioje situacijoje mes privalome išlaikyti savo vertybes ir privalome daryti Rusijai spaudimą, siekdami pakeisti jos elgesį.

Rusijos agresija vis dar išlieka ne tik Ukrainoje, bet ir Gruzijoje, Moldovoje“, – griežtą savo poziciją dėl Rusijos išreiškė G. Nausėda. Jis pažadėjo pirmasis paskelbti, jei tik pastebėtų pagerėjusį Rusijos elgesį.

„Mes labai rimtai vertiname Ukrainos Vyriausybės reformas, nes, jei jos bus sėkmingos, tai bus didelis žingsnis didesnės šalies nepriklausomybės link ir žmonių lūkesčių išpildymas“, – viltį dėl Ukrainos ateities išreiškė Lietuvos prezidentas.

ELTA primena, kad prezidentas G.Nausėda, su darbo vizitu lankydamasis Suomijoje, susitiko su Suomijos prezidentu Sauliu Niinistö, ministru pirmininku Antti Rinne ir parlamento pirmininku Matti Vanhanenu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)