„Ministras pirmininkas vakar buvo Santaros klinikose, jam buvo atlikti tyrimai, atsižvelgiant į medikų rekomendacijas ir jo bendrą savijautą, jis tas dvi nedarbingumo dienas yra pasiėmęs. Trečiadienį yra planuojama, kad premjeras grįš ir pirmininkaus Vyriausybės posėdžiui“, – antradienį Eltai sakė S. Malinauskas.

Ministro pirmininko patarėjas akcentavo, kad sprendimas pasiimti dvi nedarbingumo dienas yra visiškai natūralus, nes gydymo pabaigoje organizmas patiria sunkiausią laikotarpį.

„Nedarbingumo dienos nebuvo planuotos, bet vėlgi yra visiškai natūralu, nes į pabaigą eina ir chemoterapija, imunoterapija ir medikamentinis gydymas. Visi, kas su tuo susidūrę, žino, kad pabaigoje būna pats intensyviausias, sunkiausias organizmui laikotarpis ir, kadangi jam sekmadienį kilo temperatūra ir premjeras prasčiau pasijautė, tai buvo būtinybė tas dvi dienas pabūti namie“, – patikino S. Malinauskas.

„Mes tikimės, kad pačiu artimiausiu metu, taip, kaip ir planuota, pasibaigs procedūros, atsistatys organizmas, esame tikri, kad liga bus įveikta ir ministras pirmininkas pilnomis jėgomis galės grįžti į normalų darbą“, – sakė ministro pirmininko patarėjas.

S. Malinauskas taip pat džiaugėsi, kad premjeras per visą gydymo laikotarpį pasiėmė vos septynias nedarbingumo dienas, iš kurių penkios buvo skirtos planuotoms procedūroms.

ELTA primena, kad pirmadienį dėl ministro pirmininko sveikatos problemų buvo atšauktas Sauliaus Skvernelio ir Norvegijos premjerės Ernos Solberg susitikimas, kuriame, kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, buvo ketinama aptarti Norvegijos ir Lietuvos bendradarbiavimo raidą ekonomikos, regioninio saugumo ir gynybos, energetinio saugumo bei kitose srityse, apsikeisti nuomonėmis Europos ir tarptautinės darbotvarkės klausimais.