„Premjeras jau rytoj bus darbe ir jau vakar turėjome žinių, kad jis pasiėmęs nedarbingumo dieną šiandien. Tai susiję su jo sveikata ir savijauta“, – BNS antradienį sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Pasak jo, ministrui pirmininkui pirmadienį Santaros klinikose atlikti tyrimai.

Pirmadienį S. Skvernelis pasiėmė nedarbingumo dieną, kuri iš anksto nebuvo planuota.

„Ministras pirmininkas turi galimybę pasinaudoti nedarbingumo dienomis, jei to reikalauja suplanuotos medicininės procedūros arba jei jo savijauta neleidžia būti darbe. Per visą gydymo laiką jis ėmė penkias nedarbingumo dienas, kurių dauguma buvo susijusios su taikomomis procedūromis. Pirmadienį ministras pirmininkas pasiėmė šeštąją nedarbingumo dieną, kuri nebuvo iš anksto planuota“, – BNS pirmadienį teigė S. Malinauskas.

S. Skvernelis rugpjūčio pabaigoje paskelbė, kad serga limfoma, todėl kai kuriomis dienomis per gydymo procedūras teigė negalėsiantis būti darbe.

Anot S. Malinausko, šiuo metu atliekami tyrimai, chemoterapijos ir imunoterapijos procedūros eina į pabaigą bei tikimasi gerų rezultatų.

Anksčiau prezidentas Gitanas Nausėda Vyriausybės vadovui dekretais leido pagal poreikį nebūti darbe iki spalio ketvirtos dienos, vėliau terminas pratęstas iki lapkričio aštuntosios.

Šiuo laikotarpiu esančiomis laikino nedarbingumo dienomis S. Skvernelį pavaduoja energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.