„Informuojame, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente yra sudaryta darbo grupė, kuri rengia gaisro gesinimo darbų Alytuje įvertinimą. Kai apie šį gaisrą bus surinkta išsami medžiaga, ji bus pateikta ir visuomenei“, – portalui teigė departamentas.

Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos vadovas Saulius Džiautas sakė, kad tyrimą pradėti sutarta ketvirtadienį, po PAGD vadovo Sauliaus Greičiaus, profsąjungos ir Alytaus gaisrą gesinusių ugniagesių susitikimo.

Pasak jo, tyrimas pradedamas bendru profsąjungos ir PAGD sprendimu nutarus, kad reikia išsiaiškinti, kas turėjo būti atsakingas už ugniagesių aprūpinimą, saugą ir kitus dalykus, kad ateityje klaidos nebūtų kartojamos.

Tyrimo rezultatų tikimasi po dviejų savaičių.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis.

Dėl gaisro Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)