Iš Zarasų rajono kilęs V. Zabiela šeštajame dešimtmetyje įgijo teisininko išsilavinimą Vilniaus universitete, sovietinės okupacijos metais dirbo advokatu.

Netrukus po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo V. Zabiela įkūrė advokatų kontorą „Zabiela, Zabielaitė ir partneriai“, buvo ilgametis Advokatų tarybos narys, prisidėjo klojant Lietuvos advokatūros pamatus.

2013-2014 metais V. Zabiela buvo Seimo narys. Parlamento rinkimuose jis dalyvavo su Lietuvos liberalų sąjungos sąrašu ir viduryje kadencijos pakeitė aukščiau sąraše buvusį politiką, savo noru pasitraukusį iš parlamento.

2007 metais V. Zabiela buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

ELTA praneša, kad Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis reiškia užuojautą dėl žymaus advokato, buvusio Seimo nario V. Zabielos netekties.

„Lietuva neteko talentingo teisininko, advokato, pedagogo, aktyvaus visuomenės veikėjo, ženkliai prisidėjusio prie šalies advokatūros kūrimo ir plėtros. Tai buvo ryškus žmogus, kuris dar ne vienai kartai išliks Lietuvos teisės istorijoje. Šią sunkią netekties valandą reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams, kolegoms ir visiems, kuriems teko pažinoti šią asmenybę“, – sakoma premjero užuojautoje.