Į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM) kreipėsi Kauno technologijos universitetas, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos universitetų rektorių konferencija, Vilniaus universitetas ir Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto darbuotojų profsąjunga.

Atsakymą, kurį atsiuntė ministerija, feisbuke paviešino sociologė Rūta Žiliukaitė.

Ministerijos atsakyme teigiama, kad biudžete papildomų lėšų atlyginimų didinimui nėra. „Informuojame, kad Seimui pateiktame 2020 . valstybės biudžeto projekte papildomų lėšų dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų bei neakademinių darbuotojų darbo užmokesčiui padidinti nėra skirta, – teigiama atsakyme, tačiau priduriama, kad yra numatytų papildomų asignavimų. – Papildomi asignavimai numatyti pareiginės algos baziniam dydžiui (BD) iki 176 Eur, minimaliai mėnesio algai (MMA) iki 607 Eur, taip pat kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčiui padidinti, Valstybės ir savivaldybės įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymui įgyvendinti (mažiausiems koeficientams dirbantiems pagal darbo sutartis padidinti).“

Įrašą R. Žiliukaitė paviešino trečiadienio vakarą, o ketvirtadienio rytą prie ministerijos susirinko švietimo įstaigų darbuotojų profsąjungų atstovai, kurie simboliškai degė žvakeles po ministerijos langais.