Nuo rugsėjo galiojančių kortelių savininkai – gausios arba neįgalius vaikus prižiūrinčios šeimos taip pat jau gali naudotis daugiau nei 100 partnerių nuolaidomis prekėms ir paslaugoms. Tarp jų – prekybos centrai „Rimi“, „Maxima“, „Vichy“ vandens pramogų parkas, parodų centras „Litexpo“ ir kiti.

Pasak ministerijos, kortelės turėtojai gali pigiau įsigyti maisto produktų, buities prekių, technikos, o taip pat sveikatos, teisės, pramogų ar grožio srities paslaugų.

„Aktyviausiai prie Šeimos kortelės programos jungiasi Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse veikiančios įmonės. Dalis partnerių nuolaidas siūlo apsiperkant jų internetinėse parduotuvėse, todėl nuolaidomis patogu pasinaudoti bet kurioje šalies vietoje gyvenančioms šeimoms“, – teigiama pranešime spaudai.

Spalio 29 dienos duomenimis, Šeimos kortelę užsisakė daugiau nei 12 tūkst. šeimų. Daugiausia prašymų gauti Šeimos kortelę pateikė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių savivaldybių gyventojai. Iš viso Lietuvoje yra apie 50 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios galės naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis ir tapti įmonių klientais.