„Aišku, tai yra Policijos departamento sprendimai, bet jie, švelniai tariant, yra labai keisti. Aš detalių nežinau, tačiau vadovui, kuris, man atrodo, apie metus laiko yra vaiko priežiūros atostogose, yra reiškiamos pretenzijos... O pavaduotojai, atsakingi už tą veiklos sritį (...), yra niekuo dėti. Tai yra keista Policijos departamento pozicija. Galbūt jie turi kažkokios kitokios informacijos, kokiu pagrindu jie gali tokias pretenzijas vadovui reikšti“, – po Vyriausybės posėdžio stebėjosi S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad šis sprendimas tarsi ir rodo, kad ieškoma pagrindinių istorijos kaltininkų.

„Dabar žmogus, kuris nebuvo tarnyboje dėl įstatymu suteiktų teisių, bandomas padaryti pagrindiniu istorijos kaltininku. Man tai yra keista, bet aš nedisponuoju visa informacija“, – apibendrino S. Skvernelis.

Lietuvos kriminalinė policija trečiadienį informavo apie D. Žukausko nušalinimą nuo pareigų, turint informacijos apie neigiamas pareigūno savybes, veiklą ir ryšius.

„Policijos departamento imuniteto valdyboje buvo atlikta analizė, yra surinkta viešo ir neviešo pobūdžio informacija apie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Dariaus Žukausko asmenines, dalykines savybes, veiklą bei ryšius. Iš minėtų duomenų mes matome, kad galimai kyla grėsmė dėl jam patikėtos įslaptintos informacijos saugumo“, – spaudos konferencijoje sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Jo teigimu, D. Žukauskui buvo suteiktas leidimas dirbti ir susipažinti su aukščiausia galima įslaptintos informacijos žyma – visiškai slaptai. Turimi duomenys apie D. Žukauską, teigė L. Pernavas, daro neigiamą įtaką ne tik įslaptintos informacijos saugumui, bet ir policijos reputacijai, todėl D. Žukauskas yra nušalinamas nuo Kauno VPK viršininko pareigų.

„Vakar pavedžiau Policijos departamento imuniteto valdybos pareigūnams pradėti patikrinimo procedūrą dėl šio pareigūno leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija. Atsižvelgiant į tai, kad D. Žukauskas yra vienos didžiausių įstaigų policijos sistemoje vadovas, akivaizdu, kad vykdyti savo funkcijų, nesinaudodamas įslaptinta informacija jis tikrai negalės, todėl šiandien pasirašysiu įsakymą dėl D. Žukausko nušalinimo nuo pareigų nuo lapkričio 4 d. iki papildomo patikrinimo pabaigos“, – paaiškino L. Pernavas.

ELTA primena, kad pareigūnai atlieka tyrimą dėl didelį ažiotažą sukėlusios korupcijos bylos Kaune. Įtarimai pareikšti policijos pareigūnams. Vilniaus apylinkės teismas prieš kelias savaites įtarimus pareiškė Kauno ekonominės policijos pareigūnui Donatui Karalukui. Jis dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku.