Pirmadienį TS-LKD frakcija, susitikusi su A. Monkevičiumi, pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, išgirdo ministro pasiteisinimą.

„Iš susitikimo su ministru paaiškėjo ministro begalinė ramybė ir mums belieka stebėtis ir gal net piktintis, todėl, kad tikrai nelabai suprantama, kaip gali būti ramus netesėdamas pažadų ir lūkesčių. Nors pats ministras sako, kad jo parašo niekur nėra, tai, suprask, kad galbūt ir atsakomybės jis nejaučia“, – antradienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė parlamentarė.

Žmogus, kuris negali apginti savo sektoriaus žmones, teigia R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, negali eiti ministro pareigų.

„Mūsų frakcijos nuomone, ta atsakomybė turi būti politinė. (...) Jeigu tas pats žmogus balsuoja vienbalsiai Vyriausybės posėdyje, kad būtų didinamos išlaidos Vyriausybei, Seimui ir Prezidentūrai, ir nepastovi už savo sektoriaus žmones – už tūkstančius mokytojų ir kitų švietimo sektoriuje dirbančių žmonių, tai, mūsų nuomone, toks žmogus turbūt nėra pajėgus eiti švietimo ministro pareigų“, – kalbėjo politikė.

Kartu R. Morkūnaitė-Mikulėnienė pažymėjo, kad premjero Sauliaus Skvernelio duotas pažadas pedagogams taip pat iki šiol nėra įvykdytas.

„Tas premjero pažadas, kad etatas bus lygus tūkstančiui eurų... Tai vienoje Vilniaus mokyklų tėra trylika mokytojų, kurie gauna tokį atlyginimą ir tai ne dėl etatinio apmokėjimo – dėl vaikų skaičiaus ir dėl padidėjusios minimalios algos. To chaoso švietimo sistemoje yra apsčiai ir išties stebina tokia ministro ramybė“, – tvirtino R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, pridūrusi, kad šiuo metu juntamas „naivus lūkestis, kad ir pačiam ministrui prabustų sąžinė“.

Pats A. Monkevičius po pirmadienį vykusio susitikimo su Seimo TS-LKD frakcijos nariais sakė, kad pagal dabar Vyriausybės pateiktą ateinančių metų biudžeto projektą, atlyginimai pedagogams didėtų daugiau kaip 9 procentus. Vis dėlto ministras prisipažino, kad tokiu didinimu jis nėra patenkintas ir tikisi, kad svarstant biudžetą Seime pavyks rasti daugiau lėšų.